Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios
Reteta culinara Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios din categoria Dulciuri. Cum sa faci Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios
Va recomand cu toata inima sa faceti prune in sos de vin rosu. Sunt un deliciu pentru care nu aveti nevoie de multe ingrediente si nici nu e treaba complicata, dar gustul este minunat. Vinul rosu cu zahar rezulta intr-un sos delicios, iar scortisoara imbogateste acest gust. Pentru aceste Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios sunt necesare cateva ingrediente: prune, vin, zahar, scortisoara si unt.
Ingrediente Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios: 500 g prune rotunde (prune proaspete si coapte) 250 ml vin rosu sec 80 g zahar (sau dupa gust) 1-2 batoane de scortisoara 50 g unt (pentru a adauga un pic de cremozitate sosului)Cum se prepara Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios:
Spala prunele si indeparteaza samburii. Taie prunele in jumatati.
Intr-o cratita mai adanca, pune vinul rosu, zaharul, scortisoara. Daca vrei, poti adauga si coaja de portocala, pentru a intensifica aromele.
Asaza cratita la foc mediu si amesteca usor pana cand zaharul se dizolva complet.
Lasa amestecul sa ajunga la punctul de fierbere, apoi redu focul la mic si lasa sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda bine.
Adauga prunele in cratita cu partea taiata in jos si lasa-le sa se gateasca in sosul de vin pentru aproximativ 10 minute sau pana cand devin fragede, dar nu complet moi (pentru a-si pastra forma).
Dupa ce prunele sunt gatite, scoate-le din sos si pune-le deoparte.
Continua sa fierbi sosul la foc mic pana cand acesta se reduce si capata o consistenta mai densa, ca un sirop (aproximativ 10 minute). La final, poti adauga untul pentru a face sosul mai catifelat si lucios.
Asaza prunele pe farfurii individuale si toarna deasupra sosul de vin redus.
Iti recomand sa servesti desertul cu o lingura de smantana, mascarpone sau inghetata de vanilie pentru un contrast de texturi.
Ingrediente Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios
Ingrediente Prune rotunde in sos de vin rosu cu scortisoara - Deliciu aromat si delicios:
500 g prune rotunde (prune proaspete si coapte)
250 ml vin rosu sec
80 g zahar (sau dupa gust)
1-2 batoane de scortisoara
50 g unt (pentru a adauga un pic de cremozitate sosului)