Pui crispy

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui crispy

Crispy chicken cu piure și sosuri, modern și gustos, este îndrăgit de toată lumea Facem o marinada din iaurt, zeama de lamaie, cateii de usturoi dati pe razatoarea fina (daca nu aveti usturoi granulat) si cate o lingurita din fiecare condiment. Puiul de taie in forma dorita de dumneavoastra, se bate usor pana se aplatizeaza putin apoi se pune in marinada. Se lasa la frigider cel putin 1 ora. Fulgii de porumb se macina la robot sau râsniță, atenti insa sa nu devina foarte fini, e nevoie de o oarecare textura. Amestecam fulgii macinati cu faina si inca o lingurita din fiecare condiment (aici neaparat usturoi granulat, daca nu aveti puteti renunta la el) Puiul scos de la marinat se tavaleste prin mixul uscat, apoi cate 2-3 bucati se pun la prajit. Atentie sa nu incarcati tigaia prea mult. Uleiul se poate schimba daca devine maro inchis. Puiul se lasa la scurs apoi se serveste alaturi se ce sosuri preferati. Noi am facut repede unul delicios din 2 linguri mari de ketchup, cate 1 ligurita de mustar si maioneza, boia iute si putina zeama de la castraveti murati sau gogosari murati. Poate fi inlocuita cu zeama de lamaie.

Ingrediente Pui crispy

-1 kg piept de pui

-300 ml lapte batut/chefir

-300 g fulgi de porumb

-100 g faina

-2 catei de usturoi sau 2 ligurite de usturoi granulat

-1 jumatate de lamaie

-Boia iute

-Boia dulce

-Oregano

-Busuioc

-Sare

piper

Categorii