Pui fript pe gratar, cu piure si salata de varza

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui fript pe gratar, cu piure si salata de varza

Am ales să gătesc puiul pe grătarul electric, în loc să-l prăjesc în ulei, iar cartofii să-i fac piure, în loc să-i prăjesc, făcând astfel masa mai sănătoasă. Am completat cu o salată de varză albă și roșie, delicioasă. Se dezosează pupele de pui și se ung cu mirodenii după plac (eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile preferate într-un borcănel) și se rumenesc bine pe grătarul electric. Se curăță și se spală cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert într-o oală cu 1 l apă și o linguriță rasă cu sare. Când sunt bine pătrunși, se dau de pe foc, se scurg cartofii de apă, se adaugă untul și smântâna și se bat pentru piure. Cele două verze se dau pe răzătoare și se asezonează după plac cu ulei, oțet, o sare și apă. Se așază pe fiecare platou pui pe pat de piure și salată de varză. Porții: 4 Timp de pregătire: 10 min Timp de gătire: 50 min Poftă Bună! Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/pui-fript-pe-gratar-cu-piure-si-salata.html

Ingrediente Pui fript pe gratar, cu piure si salata de varza

4 pulpe de pui

5 cartofi mari

100 g unt

2 linguri smântână

Condimente: sare

boia dulce

oregano

cimbru

cimbrișor și coriandru &ndash după gust

O varză mică albă

O varză mică roșie

Ulei &ndash după gust

oțet &ndash după gust

1 l apă

Categorii