Ravioli la abur

Astazi va aratam o reteta din Réunion (o insula vulcanica in Oceanul Indian situat in sudul Africii). Ravioli la abur - o reteta testata si aprobata de Petitchef!

Timp de preparare 2 ore si 10 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Ravioli la abur

Aluatul: turnati faina, albusul de ou, sarea si faina de manioc intr-un bol. Amestecati adaugand apa putin cate putin. Aluatul trebuie sa fie omogen, dar nu lipicios. Mai adaugati apa daca este nevoie. Puneti aluatul infoliat la frigider pentru 20 min.

Umplutura: tocati ceapa. Taiati puiul sau folositi carne tocata de pui. Amestecati ceapa cu carnea de pui, faina de manioc, sarea, sosul de soia si piperul.

Formati bile mici (2-3 cm diametru) cu ajutorul unei lingurite si dati la frigider cam 20 min.

Folosind un sucitor, intindeti aluatul pana devine foarte subtire (aproximativ 1 mm grosime). Puneti bilele de compozitie deasupra si taiati patrate.

Puneti un vas mare cu apa sarata sa fiarba. Indoiti aluatul in jurul umpluturii pentru a forma ravioli. Cufundati-le in apa si scoateti-le cand plutesc.

Puneti ravioli intr-un cos de bambus pentru abur si gatiti timp de 45 de minute.

Gata! La servire inmuiati ravioli in sos de soia :-)

Ingrediente Ravioli la abur

Aluatul pentru ravioli :

250 gr de faina

1 albus

1 lingura faina de manioc

1 praf de sare

120 ml apa

Umplutura :

300 gr carne de pui tocata

1 lingura faina de manioc

1 varf de sare

3 cepe noi

1 lingurita sos soia

1 varf de piper

Categorii