Ravioli la abur
Astazi va aratam o reteta din Réunion (o insula vulcanica in Oceanul Indian situat in sudul Africii). Ravioli la abur - o reteta testata si aprobata de Petitchef!
Instructiuni de preparare Ravioli la abur
Aluatul: turnati faina, albusul de ou, sarea si faina de manioc intr-un bol. Amestecati adaugand apa putin cate putin. Aluatul trebuie sa fie omogen, dar nu lipicios. Mai adaugati apa daca este nevoie. Puneti aluatul infoliat la frigider pentru 20 min.
Umplutura: tocati ceapa. Taiati puiul sau folositi carne tocata de pui. Amestecati ceapa cu carnea de pui, faina de manioc, sarea, sosul de soia si piperul.
Formati bile mici (2-3 cm diametru) cu ajutorul unei lingurite si dati la frigider cam 20 min.
Folosind un sucitor, intindeti aluatul pana devine foarte subtire (aproximativ 1 mm grosime). Puneti bilele de compozitie deasupra si taiati patrate.
Puneti un vas mare cu apa sarata sa fiarba. Indoiti aluatul in jurul umpluturii pentru a forma ravioli. Cufundati-le in apa si scoateti-le cand plutesc.
Puneti ravioli intr-un cos de bambus pentru abur si gatiti timp de 45 de minute.
Gata! La servire inmuiati ravioli in sos de soia :-)
Ingrediente Ravioli la abur
Aluatul pentru ravioli :
250 gr de faina
1 albus
1 lingura faina de manioc
1 praf de sare
120 ml apa
Umplutura :
300 gr carne de pui tocata
1 lingura faina de manioc
1 varf de sare
3 cepe noi
1 lingurita sos soia
1 varf de piper