Reteta Coronite aromate, o gustare perfecta, delicioasa si usor de preparat

Reteta Coronite aromate, o gustare perfecta, delicioasa si usor de preparat - Cum se prepara Reteta Coronite aromate, o gustare perfecta, delicioasa s

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta Coronite aromate, o gustare perfecta, delicioasa si usor de preparat

 

Reteta Coronite aromate, o gustare perfecta, delicioasa si usor de preparat Mai zilele trecute mi s-a facut dor de o paine pufoasa, calda, cu coaja crocanta si miez pufos pe care sa o rup cu mana si sa o mananc asa „degeaba” :)) fara nimic alaturi. Mi-am zis ca niste coronite aromate ar fi tocmai bune pentru a-mi potoli pofta de aluat pufos.

Ingrediente pentru Reteta Coronite aromate, o gustare perfecta, delicioasa si usor de preparat:

250 ml lapte 2 linguri ulei 1 lingurita zahar 1 lingurita sare 7 g drojdie uscata ~500 g faina In plus: ~75 g unt sare si piper busuioc verde Pentru uns: 1 galbenus 2-3 linguri lapte

Cum se prepara Reteta Coronite aromate, o gustare perfecta, delicioasa si usor de preparat:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine. In loc de lapte puteti folosi si apa

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se amesteca bine cu sare si piper dupa gust, apoi cu busuiocul verde tocat.

Aluatul crescut il rasturnam pe masa unsa cu putin ulei si-l impartim in bucati aproximativ egale, depinde de marimea pe care o dorim. Fiecare bucata de aluat se intinde subtire sub forma ovala. Se unge bine cu unt aromat, apoi cu un cutit bine ascutit se taie fasii inguste de cca 1 cm, pe latura cea mai lunga a foii de aluat.

Fiecare bucata de aluat astfel taiata se ruleaza (rularea ar trebui sa se faca oblic, eu am omis acest aspect, dar pana la urma a fost ok) , apoi se rasuceste sub forma de spirala. Capatul se baga bine dedesubt, sa nu se desfaca in timpul coptului.

Lasam coronitele sa creasca la loc caldut, timp in care amestecam galbenusul cu putin lapte. Cu acest amestec ungem coronitele. Le dam mai apoi la cuptorul in prealabil incins, la foc mediu, pana se rumenesc.

Pofta buna! 😉

Grozav de buna este si varianta dulce, Coronite cu Finetti sau Coronite cu scortisoara

Va recomandam si reteta de Coronite Vegetariene cu Mere si Nuci

 

 

 

Ingrediente Reteta Coronite aromate, o gustare perfecta, delicioasa si usor de preparat

250 ml lapte

2 linguri ulei

1 lingurita zahar

1 lingurita sare

7 g drojdie uscata

~500 g faina

In plus:

~75 g unt

sare si piper

busuioc verde

Pentru uns:

1 galbenus

2-3 linguri lapte

Categorii