Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Cum sa faci Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi
Nu poate sa treaca primavara fara sa facem un bors de fasole cu urzici. Daca il aromatizam cu hasmatuchi, e si mai bun. Pentru aceastaReteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi avem neoie de cateva ingrediente: fasole, urzici, morcovi, ceapa, pastarnac, telina, ardei, rosii, ulei, bors, verdeata.
Ingredientele pentru Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi 500g fasole boabe 500g urzici 200g morcov 200g ceapa 100g pastarnac 100g telina radacina 1 ardei gras rosu 1 cutie cu rosii in bulion sau 2 linguri pasta de tomate 50ml ulei 500ml bors proaspat de tarate sau dupa gust 1 legatura patrunjel verde 1legatura leustean 2 legaturi hasmatuchiIata cum se prepara Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi
Am pregatit totul intr-o oala de 5 litri.
Spalam fasolea si o punem la fiert. Dupa doua, trei clocote scurgem apa. Repetam operatiunea de trei ori, inlocuind de fiecare data apa, cu alta fierbinte.
Taiem apoi cubulete morcocul, pastarnacul, telina, ceapa, ardeiul si le turnam peste fasole. Adaugam si uleiul. Lasam sa fiarba pana sunt fasolele fierte.
Cat timp fierb fasolele, alegem si scuturam bine urzicile, le spalam in multe ape si le punem la fiert in apa fierbinte cu putina sare, timp de 10 minute.
Cand fasolele sunt fierte, completam cu apa fierbinte daca este nevoie, adaugam borsul infierbantat si el inainte, rosiile taiate sau date prin blender. Daca nu avem rosii, folosim 2 linguri cu pasta de tomate. Lasam pe foc pana ajunge din nou in punctul de fierbere. Potrivim borsul de sare si acru. Punem acum urzicile, mai lasam sa fiarba 5 minute, punem verdeata taiata marunt, capacul si oprim focul.
Borsul miroase trasnet si gustul e pe masura.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Bors de urzici cu leustean
Ingrediente Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi
Ingredientele pentru Reteta de bors cu fasole boabe, urzici si hasmatuchi
500g fasole boabe
500g urzici
200g morcov
200g ceapa
100g pastarnac
100g telina radacina
1 ardei gras rosu
1 cutie cu rosii in bulion sau 2 linguri pasta de tomate
50ml ulei
500ml bors proaspat de tarate sau dupa gust
1 legatura patrunjel verde
1legatura leustean
2 legaturi hasmatuchi