Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

Briose cu ciocolata si fructe de padure - Preîncălzirea cuptorului: Preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de brioșe cu 12 forme de hârt

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

Ingrediente reteta Briose cu ciocolata si fructe de padure

250 g făină 1 linguriță praf de copt 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 1/4 linguriță sare 150 g zahăr 2 ouă mari 120 ml lapte 120 ml ulei vegetal (sau 100 g unt topit) 1 linguriță extract de vanilie 100 g ciocolată neagră, topită și răcită 150 g fructe de pădure (afine, zmeură, mure, coacăze)

Pentru decor (opțional):

Zahăr pudră Fructe de pădure proaspete

Pregateste o tava cu 12 orificii (pentru briose), pune hartiute in ele si preincalzeste cuptorul la 180 grade.

Amesteca faina cu praful de copt, sarea si bicarbonatul, intr-un bol incapator.

Bate bine ouale cu zaharul, pentru cateva minute, apoi adauga laptele, uleiul, vanilia si amesteca bine. La final adauga ciocolata topita si racita si omogenizeaza.

Pune ingredientele umede peste cele uscate si omogenizeaza, fara a insista prea mult, pentru a nu obtine briose dense.

La final incorporeaza si fructele, amestecand de jos in sus.

Imparte compozitia in mod egal in formele de briose. Poti pune si deasupra fructe.

Coci briosele pentru 18-20 minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.

Scoti tava din cuptor, lasi 5 minute sa se racoreasca, apoi le poti scoate din forme.

Presara zahar pudra - optional

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure e gata! Pofta buna!

Ingrediente Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

250 g făină

1 linguriță praf de copt

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1/4 linguriță sare

150 g zahăr

2 ouă mari

120 ml lapte

120 ml ulei vegetal (sau 100 g unt topit)

1 linguriță extract de vanilie

100 g ciocolată neagră, topită și răcită

150 g fructe de pădure (afine, zmeură, mure, coacăze)

Zahăr pudră

Fructe de pădure proaspete

Categorii