Reteta de budinca cu cacao si ciocolata
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Reteta de budinca cu cacao si ciocolata
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de budinca cu cacao si ciocolata
Dupa drumentia montana de ieri mi-a picat pofta pe o budinca, crezand ca-mi trece febra musculara, de unde, doar mi-am satisfacut pofta ce-am poftit-o. hai ca e simpla reteta, se face usor se mananca repede.
500 ml lapte 3,5% grasime 5 linguri de zahar ( sau mai mult daca vreti mai dulce) 5 linguri de amidon ( nu varfuite) 3 linguri de cacao ( nu varfuite) 50 g unt cu 82% grasime 2 oua 50 g ciocolata neagra Callebaut un praf de sare esenta rom Frisca din smantana dulce pentru ornat 400 ml smantana LaDorna pentru frisca 1 lingura zahar pudraFrisca; Smantana pentru frisca scoasa de la frigider am mixat-o cu zaharul pana am obtinut o frisca consistenta.
Intr-un castron de inox am pus cele 2 oua, zaharul si sarea si am amestecat 2-3 min, apoi am adaugat amidonul si cacaoa cernute, am incorporat totul si apoi am diluat cu lapte. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce budinca a inceput sa ingroase. Am oprit focul si am adaugat untul, am incorporat untul si la final am adaugat esenta de rom. Am pus budinca in niste cesti de sticla, am lasat sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca. Ce-ti este si cu poftele astea, nu prea poti sa le ignori, si-am incalecat pe-o sea de munte si v-am zis reteta uite asa, sa aveti pofta !
Ingrediente Reteta de budinca cu cacao si ciocolata
500 ml lapte 3,5% grasime
5 linguri de zahar ( sau mai mult daca vreti mai dulce)
5 linguri de amidon ( nu varfuite)
3 linguri de cacao ( nu varfuite)
50 g unt cu 82% grasime
2 oua
50 g ciocolata neagra Callebaut
un praf de sare
esenta rom
Frisca din smantana dulce pentru ornat
400 ml smantana LaDorna pentru frisca
1 lingura zahar pudra