Reteta de chec marmorat, simplu si delicios

Preparare Reteta de chec marmorat, simplu si delicios Preincalzeste cuptorul la 180 grade. Unge o tava cu ulei si presara faina sau pune hartie pentru copt.

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de chec marmorat, simplu si delicios

 

Reteta de chec marmorat, simplu si delicios pe care v-am adus-o astazi, este o reteta delicioasa de chec pe care-l stiu de cand era copil, ni-l facea mama foarte des. Ingrediente simple, accesibile. Trebuie sa-l incercati!

Ingrediente Reteta de chec marmorat, simplu si delicios

3 oua 200 g zahar 100 ml ulei 250 ml lapte 300 g faina 1 plic de praf de copt (aproximativ 10 g) 2 linguri de cacao 1 lingurita de esenta de vanilie (sau coaja rasa de lamaie/portocala) Un praf de sare

 Preparare Reteta de chec marmorat, simplu si delicios

Preincalzeste cuptorul la 180 grade. Unge o tava cu ulei si presara faina sau pune hartie pentru copt.

Intr-un bol mare mixeaza bine ouale cu zaharul pana cand compozitia a crescut in volum si s-a deschis la culoare. Toarna teptat uleiul, amestecand continuu, apoi adauga laptele, esenta si omogenizeaza.

Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le peste compozitia cu oua, amestecand usor. Imparte aluatul in 2 parti egale. Intr-una adauga cacaua si omogenizeaza. Toarna in tava aluatul galben si deasupra pune aluatul cu cacao.

Folosindu-te de o furculita creeaza un model marmorat, prin miscari usoare, fara a amesteca compozitiile. Coace checul pentru 40-50 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasa checul 5-10 minute in tava, apoi scoate-l pe un gratar si feliaza-l doar dupa ca s-a racit complet.

Sunt sigura ca o sa va placa si acest chec cu iaurt dar si acest aromat chec cu lamaie

Recomand si acest Chec pufos cu cacao

Ingrediente Reteta de chec marmorat, simplu si delicios

3 oua

200 g zahar

100 ml ulei

250 ml lapte

300 g faina

1 plic de praf de copt (aproximativ 10 g)

2 linguri de cacao

1 lingurita de esenta de vanilie (sau coaja rasa de lamaie/portocala)

Un praf de sare

Categorii