Reteta de chec marmorat, simplu si delicios
Preparare Reteta de chec marmorat, simplu si delicios Preincalzeste cuptorul la 180 grade. Unge o tava cu ulei si presara faina sau pune hartie pentru copt.
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de chec marmorat, simplu si delicios
Reteta de chec marmorat, simplu si delicios pe care v-am adus-o astazi, este o reteta delicioasa de chec pe care-l stiu de cand era copil, ni-l facea mama foarte des. Ingrediente simple, accesibile. Trebuie sa-l incercati!
Ingrediente Reteta de chec marmorat, simplu si delicios
3 oua 200 g zahar 100 ml ulei 250 ml lapte 300 g faina 1 plic de praf de copt (aproximativ 10 g) 2 linguri de cacao 1 lingurita de esenta de vanilie (sau coaja rasa de lamaie/portocala) Un praf de sarePreparare Reteta de chec marmorat, simplu si delicios
Preincalzeste cuptorul la 180 grade. Unge o tava cu ulei si presara faina sau pune hartie pentru copt.
Intr-un bol mare mixeaza bine ouale cu zaharul pana cand compozitia a crescut in volum si s-a deschis la culoare. Toarna teptat uleiul, amestecand continuu, apoi adauga laptele, esenta si omogenizeaza.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le peste compozitia cu oua, amestecand usor. Imparte aluatul in 2 parti egale. Intr-una adauga cacaua si omogenizeaza. Toarna in tava aluatul galben si deasupra pune aluatul cu cacao.
Folosindu-te de o furculita creeaza un model marmorat, prin miscari usoare, fara a amesteca compozitiile. Coace checul pentru 40-50 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasa checul 5-10 minute in tava, apoi scoate-l pe un gratar si feliaza-l doar dupa ca s-a racit complet.
Sunt sigura ca o sa va placa si acest chec cu iaurt dar si acest aromat chec cu lamaie
Recomand si acest Chec pufos cu cacao
Ingrediente Reteta de chec marmorat, simplu si delicios
3 oua
200 g zahar
100 ml ulei
250 ml lapte
300 g faina
1 plic de praf de copt (aproximativ 10 g)
2 linguri de cacao
1 lingurita de esenta de vanilie (sau coaja rasa de lamaie/portocala)
Un praf de sare