Reteta de cheesecake cu branza si prune

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Reteta de cheesecake cu branza si prune

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de cheesecake cu branza si prune

 

Reteta de cheesecake cu branza si prune este fara coacere, fara gluten, low carb. Sunt necesare ingredientele: branza, smantana, gelatina, prune, indulcitor. https://www.blogulluicatalina.com/2022/10/cheesecake-cu-branza-si-prune-fara.html

Ingredientele pentru Reteta de cheesecake cu branza si prune 300 g brânză de vaci cremoasă 200 g smantana lichida 5 foi de gelatina (9 g) 8 prune roșii 3 linguri de îndulcitor Sukrin gold sau zahar 2 linguri bune de migdale feliate vanilie

Iata cum se prepara Reteta de cheesecake cu branza si prune

Pregătiți-vă matrița.   

Am folosit o matriță de silicon de 20 cm. 

Înmuiați gelatina într-un vas cu apă rece. 

Puneți smântâna cu branza și 1 lingură de îndulcitor /zahar în bolul robotului și bateți bine timp de 5 minute. 

Se adauga vanilia si se bate in continuare pentru a obtine frisca. Dati la rece. 

Intr-o tigaie punem restul de indulcitor/zahar si migdalele feliate.   

Prăjiți și caramelizați migdalele. Adaugam prunele taiate bucatele si le calim impreuna timp de 5 minute.

Luati de pe foc, adaugati gelatina bine scursa.

Se amestecă și se lasă să se răcească. 

Păstrați 2-3 linguri din această compoziție pentru decorul final. 

Adăugați prunele la frișcă de brânză. Amestecati bine. 

Turnați amestecul în formă, tasati bine. 

Puneti un film deasupra și dați la rece cel puțin 6 ore sau o noapte.   

Scoateti din forma, am răsturnat pe o farfurie. 

Se decoreaza inainte de servire cu prunele puse deoparte (incalzeste putin compozitia).    Tăiați în portii și serviți.   

Vezi si reteta de Pancakes cu ciocolata fara zahar

Ingrediente Reteta de cheesecake cu branza si prune

Ingredientele pentru Reteta de cheesecake cu branza si prune

300 g brânză de vaci cremoasă

200 g smantana lichida

5 foi de gelatina (9 g)

8 prune roșii

3 linguri de îndulcitor Sukrin gold sau zahar

2 linguri bune de migdale feliate

vanilie

Categorii