Reteta de ciorba de loboda cu stevie
Reteta culinara de ciorba de loboda cu stevie din categoria Ciorbe. Cum sa faci Reteta de ciorba de loboda cu stevie
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de ciorba de loboda cu stevie
Astăzi vă împărtășim o rețetă delicioasă și sănătoasă de ciorbă de lobodă cu ștevie. O mâncare plină de savoare, perfectă pentru cei care preferă preparatele fără carne. Pentru Rețeta de ciorbă de lobodă cu ștevie ai nevoie de ingredientele următoare: ștevie, lobodă, ceapă, țelină, pătrunjel, morcovi, ardei, borș și leuștean proaspăt.
Ingrediente Reteta de ciorba de loboda cu stevie: 3 legături de ștevie 3 legături de lobodă 1 ceapă albă o jumătate de ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 1 ardei gras 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui apă 500 ml de borș cuburi de roșii în suc propriu sare și piper leuștean proaspătIată cum se prepară Rețeta de ciorbă de lobodă cu ștevieȘ
Toate legumele se toacă în cubulețe.
Într-o cratiță pentru ciorbă, se încinge uleiul de floarea soarelui, iar legumele se călesc pentru un gust mai intens.
În timp ce legumele se călesc, tocați loboda și ștevia.
Adăugați apă peste legumele călite, până la aproximativ ¾ din capacitatea cratiței.
Când conținutul cratiței ajunge la fierbere, adăugați cartofii cubulețe și roșiile cuburi în suc propriu.
Când ciorba este aproape gata, adăugați verdețurile tocate și lăsați să fiarbă.
Pentru un gust autentic, adăugați leușteanul verde tocat.
Imediat, adăugați borșul și mai lăsați să fiarbă timp de aproximativ 10 minute.
La final, adăugați oul bătut, amestecând energic cu furculița.
Ciorba poate fi îmbunătățită și cu smântână, dar pentru o variantă ușoară și fresh, am ales varianta cu ou bătut.
Opriți focul, adăugați o mână zdravănă de leuștean proaspăt tocat, iar ciorba de lobodă cu ștevie este gata!
Ingrediente Reteta de ciorba de loboda cu stevie
Ingrediente Reteta de ciorba de loboda cu stevie:
3 legături de ștevie
3 legături de lobodă
1 ceapă albă
o jumătate de ţelină
1 rădăcină de pătrunjel
1 morcov
1 ardei gras
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
apă
500 ml de borș
cuburi de roșii în suc propriu
sare și piper
leuștean proaspăt