Reteta de ciorba de stevie cu orez
Reteta de ciorba de stevie cu orez e una dintre retetele de ciorba care-mi place maxim, as manca de dimineata pana seara, rece cu ceapa verde.
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de ciorba de stevie cu orez
Cu reteta de ciorba de stevie cu orez pregatesc una dintre ciorbele care-mi plac maxim, as manca de dimineata pana seara, rece cu ceapa verde. Asa ca azi , desi cam gerulet afara, m-am dus sa-mi culeg niste stevie,ca sa nu mai dea vreo zapada si sa raman cu pofta-n cui si mi-am pregatit aceasta reteta de ciorba de stevie.
Ingrediente reteta de ciorba de stevie cu orez
Stevie proaspat culeasa din gradina frunze de ceapa verde, un manunchi zdravan 2 cepe marisoare 1 morcov 1 pastarnac 1 lingura cu orez 60 ml ulei pentru calit bulion de zarzare pentru acrit sare dupa gustPreparare reteta de ciorba de stevie cu orez
Mai intai am cules stevia, am taiat coditele, am lasat doar frunzele, am spalat bine, apoi le-am taiat marunt. Am curatat ceapa, morcovul si pastarnacul. Ceapa am taiat-o marunt, morcovul si pastarnacul le-am taiat cubulete mici. Am pus intr-o oala de 2 l uleiul, apoi am pus legumele la calit pentru 10 min, am presarat putina sare, am adaugat si orezul spalat si am mai lasat la calit 5-6 min, apoi am turnat apa, cca 1,5 l si am lasat sa fiarba legumele si orezul. Apoi am adaugat si stevia taiata, am mai adaugat apa si am lasat sa fiarba la foc mic cca 20 min. La final am acrit cu bulion de zarzare si am potrivit de sare. Am mai lasat sa fiarba cca 10 min. Este foarte gustoasa atat calda cat si rece. Eu o prefer rece si sa o mananc cu ceapa verde.
O alta varianta gasesti aici, la Cristina - Ciorba de stevie. Noua ne place mult si Ciorba de loboda cu taitei de casa
Pentru felul pricipal eu as alege Piept de pui cu sos gorgonzola
Ingrediente Reteta de ciorba de stevie cu orez
Stevie proaspat culeasa din gradina
frunze de ceapa verde, un manunchi zdravan
2 cepe marisoare
1 morcov
1 pastarnac
1 lingura cu orez
60 ml ulei pentru calit
bulion de zarzare pentru acrit
sare dupa gust