Rețetă de ciorbă rădăuțeană
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Rețetă de ciorbă rădăuțeană
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rețetă de ciorbă rădăuțeană
Rețetă de ciorbă rădăuțeană bună bună. Cum faci ciorba radauteana acasa.
500 gr piept pui/curcan 5 catei usturoi 2 foi dafin 3 morcovi mici 1 ceapa 1 pastrnac 1 ardei gras rosu 1 felie telina 1 pahar smantana grasa 2 galbenusuri de ou 2 linguri otet sare dupa gust
Se curata legumele, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare si foile de dafin. Dupa 10 minute se adauga la fiert pieptul de pui/curcan pe care eu l-am taiat cubulete. Pieptul de pui/curcan taiat ingrijit va arata mai estetic in ciorba decat daca ar parea i niste franjuri ramase de la alta masa . Cand legumele sunt patrunse se scot din zeamacu o paleta cu gauri. Tot acum scoateti si foaia de dafin si ceapa . Retetele consacrate recomanda sa se aduge inapoi doar morcovul taiat marunt . Eu am taiat cubulete marunte , morcovii si patrunjelul, pentru consistenta, si le-am pus inapoi in oala. Am dat prin presa usturoiul si l-am pus in zeama.
Am amestecat smantana cu doua galbenusuri de ou si apoi am turnat incet, amestecand, compozitia de smantana si ou in oala. Acriti cu otet dupa gust. La fel, gustati si sarati/piparati daca mai este nevoie . La servire poate fi adugat patrunjel verde tocat, pentru prospetime si aroma .