Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase - Cum se prepara rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

 

Cornulețele sunt nelipsite din meniul de sărbători și fac deliciul celor care le savurează. Există diverse rețete de cornulețe, iar Andra Mihail le-a pregătit pe cele mai fragede și mai bune, așa că încearcă-le și tu. Pentru Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase, sunt necesare următoarele ingrediente: untură, smântână, făină, ouă, zahăr, nuca, magiun și rahat.    

Ingrediente Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase 200 g smântână fermentată, grasă 140 g untură 2 gălbenușuri 450 g făină de grâu coajă de lămâie un praf de sare esență de vanilie Pentru umplutură: ~100 g rahat 3 linguri magiun+2-3 linguri nuca măcinată Pentru finisat: 100 g zahăr pudră vanilat

Cum se prepara rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase:

Într-un bol, pune untura și smântâna, amestecă puțin. Adaugă esența de vanilie, gălbenușurile, coaja de lămâie și amestecă bine. Adaugă făina, un praf de sare și amestecă cu ajutorul unei spatule, apoi scoate compoziția pe blatul de lucru și frământă până obții un aluat omogen. Nu frământa excesiv pentru ca aluatul să își păstreze frăgezimea. Acoperă aluatul cu o folie alimentară și pune-l la frigider pentru o jumătate de oră.

Între timp, amestecă magiunul cu nuca măcinată ca să obții o pastă. Taie rahatul în bucăți potrivite pentru a umple cornulețele.

Scoate aluatul de la frigider și pune-l pe blatul de lucru ușor înfăinat. Împarte-l în două jumătăți.

Întinde fiecare parte în formă de disc, în strat subțire și porționează-l în triunghiuri egale. Umple cu rahat sau cu magiun, apoi rulează-l sub formă de cornuleț.  Procedează la fel până termini tot aluatul. 

Pune cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 15-20 minute. Timpul poate varia în funcție de cât de groase sau de mari sunt. Sunt gata când devin ușor rumene. 

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă cornulețele puțin la răcit, apoi tăvălește-le prin zahăr pudră. Sunt delicioase și extrem de fragede. 

Din seria dulciurilor de casă, vă recomandăm să încercați și rețeta de Cornulețe cu rahat colorat, delicioase sau rețeta de Cornulețe cu nuca și untură, foarte fragede și ele.

Rețeta noastră preferată este cea de Cornulețe fragede cu osânză.

Ingrediente Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

Ingrediente Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

200 g smântână fermentată, grasă

140 g untură

2 gălbenușuri

450 g făină de grâu

coajă de lămâie

un praf de sare

esență de vanilie

Pentru umplutură:

~100 g rahat

3 linguri magiun+2-3 linguri nuca măcinată

Pentru finisat:

100 g zahăr pudră vanilat

Categorii