Reteta de cozonac floare

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Reteta de cozonac floare

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de cozonac floare

 

Ce spuneti de un cozonac reinterpretat sub forma de floare cu care sa va surprindeti invitatii de sarbatori. Este usor de pragatit si nu o sa dati gres cu asa preparat. Retete pentru masa de Craciun. Pentru Reteta de cozonac floare sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, lapte, drojdie, unt, zahar, nuci.

Ingrediente Reteta de cozonac floare  aluat: faina 350 gr oua 1 buc lapte 150 ml drojdie uscata 10 gr unt 50 gr zahar 50 gr zahar vanilat 16 gr esenta de vanilie 1 lingurita coaja de lamaie 1 lingurita umplutura: nuci 200 gr zahar 100 gr lapte 50 ml cacao 2 linguri decor: lapte 20 ml zahar pudra dupa gust coacaze rosii dupa gust

Iata cum se prepara Reteta de cozonac floare: Stiu ca pare putin ciudat sa pregatesc aluatul de cozonac la masina de paine, dar de ce sa nu imi usurez munca, mai ales acum in prag de sarbatori, cand sunt atatea lucruri de facut. In cuva masinii de paine se pun laptele, untul topit, zaharul vanilat, oul, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, zaharul si faina. Ultima data se adauga drojdia uscata, se inchide capacul masinii de paine si se selecteaza programul 11 ce are drept scop amestecarea si dospirea. Dupa 1 ora se mai lasa aluatul inca 30 de minute la cald pentru a creste mai bine in volum. Pentru umplutura se maruntesc nucile. Se pun nucile maruntite intr-un bol, se adauga laptele, cacaua si zaharul. Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena. Se imparte aluatul in 4 bucati egale si le intindem in foi subtiri. Umplutura se imparte in 3 parti. Peste prima foaie se adauga prima parte din umplutura, se pune a doua foaie, se adauga a doua parte de crema, se pune a treia foaie, se aseaza ultima parte din crema, iar la final se acopera cu ultima foaie de aluat. In mijloc se aseaza un pahar si se taie in 16. Se rasucesc bucatile taiate si se unesc la capat doua cate doua pana se obtine o floare. Cozonacul floare se lasa 30 de minute la crescut, dupa care se unge cu lapte si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 de minute. Se lasa cozonacul floare sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu coacaze rosii. Sper sa va placa cozonacul meu si sa il pregatiti cu mare drag.

Vezi si reteta de Cozonac dungat.

Ingrediente Reteta de cozonac floare

Ingrediente Reteta de cozonac floare 

aluat:

faina 350 gr

oua 1 buc

lapte 150 ml

drojdie uscata 10 gr

unt 50 gr

zahar 50 gr

zahar vanilat 16 gr

esenta de vanilie 1 lingurita

coaja de lamaie 1 lingurita

umplutura:

nuci 200 gr

zahar 100 gr

lapte 50 ml

cacao 2 linguri

decor:

lapte 20 ml

zahar pudra dupa gust

coacaze rosii dupa gust

Categorii