Reteta de dulceata de prune cu scortisoara

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Reteta de dulceata de prune cu scortisoara

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de dulceata de prune cu scortisoara

 

Este prima oara cand adaug scortisoara in gem sau dulceata! Imi place tare mult gustul.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 5 kg prune(am ramas cu 4kg dupa ce am scos samburii) 2 kg zahar 2 lingurite scortisoara

Am spalat prunele, le-am curatat de codite si samburi. Le-am taiat in jumatate pentru ca au fost micute. Intr-o oala, am pus un rand de prune, unul de zahar, pana am terminat zaharul si prunele. Ultimul strat a fost de zahar. Am dat apoi oala la frigider pentru 3 ore. Le-am rasturnat intr-o oala de tuci si le-am pus la fiert la foc mare. Am redus foarte putin flacara cand a inceput sa fiarba (cat sa nu dea pe afara), si am lasat la fiert 45 minute. Am luat mereu spuma formata. Am redus flacara la minim si am amestecat mai des in dulceata, inca 30 minute. Am luat mereu spuma formata.In ultimile 5 minute am pus scortisoara macinata. Am turnat dulceata fierbinte, in borcanele de 400g sterilizate, ajutata de o palnie cu gaura larga. Am infiletat capacele noi, spalate si uscate bine, le-am tinut cateva minute cu capacul in jos, apoi le-am pus sub paturi, la cald. Le-am tinut pana s-au racit complet.

Ingrediente Reteta de dulceata de prune cu scortisoara

Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

5 kg prune(am ramas cu 4kg dupa ce am scos samburii)

2 kg zahar

2 lingurite scortisoara

Categorii