Reteta de mousse de ciocolata
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Marea Britanie. Cum sa faci Reteta de mousse de ciocolata
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de mousse de ciocolata
Va prezentam Reteta de mousse de ciocolata pentru care aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: ciocolata, oua, unt, capsuni.
Ingrediente Reteta de mousse de ciocolata 190 g de ciocolată neagră ( 55% ciocolată cu cacao ), ruptă în bucăți și rasă în plus 50 g unt , cubulețe 6 ouă căpșuniIata cum se prepara Reteta de mousse de ciocolata
1. Adăugăm bucățile de ciocolată într-un bol cu untul tăiat cubulețe și topim la microunde pentru 50 de secunde ( 1000 W ) sau 1 min ( 800 W ) și se amestecă bine . 2. Mai topim odată la o intensitate mai mare timp de încă 30 de secunde ( 1000 W ) sau ( 800 W ) ne uităm la ceas pentru ca vom scoate odată și amestecăm bine . 3. Se amestecă până se omogenizează apoi se lasă la răcit 30 de minute. 4. Într-un bol separat, batem gălbenușurile, apoi amestecăm cu ciocolata. 5. Într-un alt bol batem albușurile spumă până se formează o spumă moale. Nu le lăsați prea tari să nu vă fie greu de amestecat cu ciocolata. 6. Luați aproximativ o cincime din albușul de ou și amestecăm ușor cu amestecul de gălbenuș și ciocolată cu o lingură mare de metal. 7. Turnați mousse-ul în pahare sau boluri de servire, acoperiți și lăsați cel puțin 1-3 ore la frigider înainte de servire. 8. Înainte de servire decorăm cu bucăți de căpșuni și ciocolată rasă. Poftă bună !
Vezi si reteta de Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur.
Ingrediente Reteta de mousse de ciocolata
Ingrediente Reteta de mousse de ciocolata
190 g de ciocolată neagră ( 55% ciocolată cu cacao ), ruptă în bucăți și rasă în plus
50 g unt , cubulețe
6 ouă
căpșuni