Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni - Cum se prepara Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni: Ingredientele trebuie sa fie la

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

 

Cand vine vremea mucenicilor, ai mei sunt cei mai incantati. Pufosi, aromati, insiropati, cu gustul acela de miere, nuca, portocala, o bunatate. Pentru Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni, am folosit urmatoarele ingrediente: faina, oua, drojdie, zahar, lapte, unt, nuca, mere, portocala.

Ingrediente Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni: 500 gr faina un praf sare 50 gr zahar 2 oua de gaina 200 ml lapte 50 gr unt 20 gr drojdie proaspata ( + 1 lgta zahar) pt. insiropat: 200 ml suc de portocale ( + 2 lg miere) pt uns: 2 galbenusuri de ou + 2-3 lg lapte In plus: 300 gr miere de albine 400 gr miez de nuca (+ coaja rasa de portocale sau dupa gustul fiecaruia)

Cum se prepara Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-un castronel, pune drojdia proaspata faramitata, o lgta zahar si putina apa calduta. Lasa deoparte pana se activeaza maiaua.

Separat intr-un vas, cerne faina. Adauga sarea intr-o margine si fa un locas in care pui pe rand: drojdia, ouale, zaharul si laptele. Framanta cu ajutorul unui robot sau cu mana pana se omogenizeaza aluatul.

Adauga apoi untul moale, taiat cubulete si continua sa framanti pana obtii un aluat dens, lucios si elastic. Acopera-l cu un prosop curat de bucatarie si lasa-l la dospit aproximativ o ora.

Dupa ce a dospit, scoate aluatul pe un blat de lemn, uns cu foarte putin ulei. Imparte aluatul in portii egale, in functie de cat de mari ii vrei.

Modeleaza fiecare bucata de aluat sub forma de snur lung, apoi rasuceste sub forma de cifra 8.

Asaza fiecare mucenic intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, la distanta de 3-4 cm unul de altul. Acopera cu un prosop curat de bucatarie si mai lasa 20 minute la temperatura camerei.

Dupa a doua dospire, unge-i usor cu ou batut amestecat cu putin lapte. Coace mucenicii in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, coacere sus-jos, cu ventilatie, aproximativ 20 min, in functie de cuptor. Cand devin rumeni si miros frumos, este semn ca s-au copt.

Scoate tava din cuptor, lasa mucenicii putin la temperat.

Amesteca sucul de portocale cu mierea. Daca ai o miere mai groasa, poti incalzi putin sucul de portocale ca sa se topeasca usor.

Insiropeaza fiecare mucenic cu suc, apoi unge cu miere si presara nuca macinata, amestecata cu coaja rasa de portocala.

Sunt extrem de pufosi si aromati.

Incearca si reteta de Mucenici umpluti, foarte buni si gustosi sau varianta de Mucenici muntenesti.

Poate iti este de folos si reteta Mucenici moldovenesti de post, la fel de buni.

Ingrediente Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

Ingrediente Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni:

500 gr faina

un praf sare

50 gr zahar

2 oua de gaina

200 ml lapte

50 gr unt

20 gr drojdie proaspata ( + 1 lgta zahar)

pt. insiropat:

200 ml suc de portocale ( + 2 lg miere)

pt uns:

2 galbenusuri de ou + 2-3 lg lapte

In plus:

300 gr miere de albine

400 gr miez de nuca (+ coaja rasa de portocale sau dupa gustul fiecaruia)

Categorii