Reteta de Necci, clatite toscane cu faina de castane
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Italia. Cum sa faci Reteta de Necci, clatite toscane cu faina de castane
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de Necci, clatite toscane cu faina de castane
Gustoase si satioase. Aceasta Reteta de Necci, clatite toscane cu faina de castane este fara gluten si fara ou. Pentru o reteta de post utilizati o alta umplutura: dulceata, compot de fructe etc. Ca si ingrediente, avem nevoie de faina de castane, ulei de cocos, branza, indulcitor. https://www.blogulluicatalina.com/2022/10/necci-clatite-toscane-cu-faina-de.html
Ingredientele pentru Reteta de Necci, clatite toscane cu faina de castane 200 g faina de castane 1 lingura ulei de masline sare ulei de cocos (sau unt)Umplutura:
130 g de branza ricotta vanilie 1 lingura buna de indulcitor Sukre Gold (sau zahar brun)Decor : nuci, sirop de artar Good Good fara zahar (sau miere)
Iata cum se prepara Reteta de Necci, clatite toscane cu faina de castane:
Amestecati faina cu uleiul si sarea.
Incorporati apa treptat, amestecati pana obtineti un aluat fluid de clatite.
Incingeti o tigaie antiadeziva si ungeti-o cu ulei de cocos sau cu unt.
Varsati aluatul si coaceti clatitele la foc rapid 1 minut pe fiecare parte.
Pregatiti umplutura, amestecati branza ricotta cu indulcitorul si vanilia.
Umpleti clatitele si serviti-le cu sirop de artar sau cu miere si cu nuci.
Vezi si reteta de Oladi rusesti cu mere
Ingrediente Reteta de Necci, clatite toscane cu faina de castane
Ingredientele pentru Reteta de Necci, clatite toscane cu faina de castane
200 g faina de castane
1 lingura ulei de masline
sare
ulei de cocos (sau unt)
130 g de branza ricotta
vanilie
1 lingura buna de indulcitor Sukre Gold (sau zahar brun)