Reteta de nuci umplute, de post

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Reteta de nuci umplute, de post

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de nuci umplute, de post

 

Reteta de nuci umplute, de post, o varianta fara zahar rafinat, am pus indulcitor natural in loc. Umplutura este din gem de caise amestecat cu migdale feliate.   https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/nuci-umplute-reteta-de-post.html Pentru Reteta de nuci umplute, de post sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, unt, alune, zahar, gem de caise.

Ingredientele pentru Reteta de nuci umplute, de post 140 gr faina vanilie 100 gr unt sau margarina 50 gr alune macinate 30-40 gr zahar sau inducitor zahar/ indulcitor pudra pentru ornat

Umplutura:

gem de caise fara zahar, migdale feliate

Iata cum se prepara Reteta de nuci umplute, de post

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o bula de aluat moale.

Se fac 20-24 de bilute cu care se captusesc formele de nuci unse.

Se dau la cuptor 10-15 minute la 180°C.

Scoateti din forme si lasati la racit.

Amestecati 3 linguri bune de gem de caise cu 1 lingura de migdale feliate.

Umpleti si formati nucile. Le puteti decora cu zahar sau indulcitor pudra.

Vezi si reteta de Nuci umplute.

Ingrediente Reteta de nuci umplute, de post

Ingredientele pentru Reteta de nuci umplute, de post

140 gr faina

vanilie

100 gr unt sau margarina

50 gr alune macinate

30-40 gr zahar sau inducitor

zahar/ indulcitor pudra pentru ornat

gem de caise fara zahar, migdale feliate

Categorii