Reteta de pasca cu ciocolata alba
Pască cu ciocolată albă - Amestecati bine pudra de migdale cu nuca de cocos rasa si 20 gr de indulcitor
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de pasca cu ciocolata alba
Va propun o pasca fara gluten, cu branza si ciocolata alba low carb. https://www.blogulluicatalina.com/2023/04/pasca-cu-ciocolata-alba.html
Pentru baza:
25 gr de nuca de cocos rasa 35 gr pudra de migdale 20 gr indulcitor natural érythritolCrema de branza:
600 g branza de vaci grasa 120 g ciocolata alba (a mea era low carb) 30 g indulcitor natural sau zahar 100 g de mascarpone 5 oua, separate 2 linguri faina de cocos 50 g stafide arome: vanilie, coaja lamaiedecor:
stafide, ciocolata albaAmestecati bine pudra de migdale cu nuca de cocos rasa si 20 gr de indulcitor.
Pregatiti forma detasabila (20 cm) ungeti-o cu unt (am pus hartie pe fund).
Imprastiati, presarati amestecul obtinut pe pereti si pe fund (va ramane pe fund in mare parte). Pastrati 2 linguri din acest amestec pentru decorul final.
Dati 10 minute la cuptorul incalzit la 150 º C. scoateti si rezervati.
Bateti albusurile spuma.
Topiti ciocolata alba la bain-marie sau la microonde - puneti de 2 ori 30 de secunde la 900W, amestecati de fiecare data.
Amestecati bine (putetti folosi mixerul) celelalte ingrediente si adaugati ciocolata topita.
Incorporarti apoi albusurile treptat, varsati in tava .
Presarati deasupra amestecul cocos-migdale pastrat si decorati cu ciocolata alba si cu stafide.
Coaceti la cuptorul incalzit la 170°C timp de 35-40 minute (verificati cu o scobitoare). Lasati sa se raceasca in tava si dai la rece minim 4-5 ore sau o noapte.
Scoateti din forma, taiati felii si serviti.
Ingrediente Reteta de pasca cu ciocolata alba
25 gr de nuca de cocos rasa
35 gr pudra de migdale
20 gr indulcitor natural érythritol
600 g branza de vaci grasa
120 g ciocolata alba (a mea era low carb)
30 g indulcitor natural sau zahar
100 g de mascarpone
5 oua, separate
2 linguri faina de cocos
50 g stafide
arome: vanilie, coaja lamaie
stafide, ciocolata alba