Reteta de prajitura cu malai si citrice
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Reteta de prajitura cu malai si citrice
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de prajitura cu malai si citrice
O prajitura foarte aromata si delicioasa
BLAT 45 gr malai 100 gr zahar 100 gr faina de migdale 100 ml ulei 4 buc oua 10 gr coaja de lamaie 10 gr coaja de portocala 10 gr praf de copt SIROP 50 gr zahar 50 ml suc de portocale 50 ml suc de lamaie 2 buc baton de scortisoara 3 buc anason stelat 5 buc seminte de cardamonIntr-un vas se pun malaiul, migdalele macinate, zaharul, coaja de la o lamaie si de la o portocala si praful de copt.
Se amesteca cu o lingura, se adauga treptat uleiul si ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la copt circa 40 minute, la 190°C.
Cat timp se coace blatul, pregatim siropul. Se pun intr-o cratita mica sucul de la portocala si lamaie, scortisoara, anasonul stelat, cardamonul si zaharul. Se pune cratita pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se pune un capac si se mai lasa la fiert 3-5 minute.
Dupa ce s-a copt blatul, se scoate din cuptor si se lasa la racit circa 5 minute. Se inteapa din loc in loc blatul cu un cutit si se toarna siropul.
Ingrediente Reteta de prajitura cu malai si citrice
BLAT 45 gr malai 100 gr zahar 100 gr faina de migdale 100 ml ulei 4 buc oua 10 gr coaja de lamaie 10 gr coaja de portocala 10 gr praf de copt SIROP 50 gr zahar 50 ml suc de portocale 50 ml suc de lamaie 2 buc baton de scortisoara 3 buc anason stelat 5 buc seminte de cardamon
45 gr malai
100 gr zahar
100 gr faina de migdale
100 ml ulei
4 buc oua
10 gr coaja de lamaie
10 gr coaja de portocala
10 gr praf de copt
SIROP 50 gr zahar 50 ml suc de portocale 50 ml suc de lamaie 2 buc baton de scortisoara 3 buc anason stelat 5 buc seminte de cardamon
50 gr zahar
50 ml suc de portocale
50 ml suc de lamaie
2 buc baton de scortisoara
3 buc anason stelat
5 buc seminte de cardamon