Reteta de Prajitura Ruseasca" sau "Prajitura Duo"
Reteta de Prajitura Ruseasca" sau "Prajitura Duo" este o prajitura bogata si foarte apreciata, ideala pentru ocazii speciale sau doar pentru un desert de weekend.
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de Prajitura Ruseasca" sau "Prajitura Duo"
Reteta de Prajitura Ruseasca" sau "Prajitura Duo" este o prajitura bogata si foarte apreciata, ideala pentru ocazii speciale sau doar pentru un desert de weekend. Pofta buna!
Ingrediente Reteta de Prajitura Ruseasca" sau "Prajitura Duo"
Pentru blat:
200 g faina 200 g zahar 50 g cacao 1 plic praf de copt (10 g) 150 ml lapte 100 ml ulei 2 oua 1 lingurita esenta de vaniliePentru crema de branza:
500 g branza de vaci (bine scursa) 150 g zahar 3 oua 2 linguri faina 1 lingurita esenta de vanilie Coaja rasa de la o lamaie (optional)Preparare Reteta de Prajitura Ruseasca" sau "Prajitura Duo"
Pregateste o tava de 20x30 cm si pune in ea hartie pentru copt. Porneste cuptorul la 180 grade. Amesteca faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adauga laptele, ouale, uleiul si esenta si omogenizeaza bine totul. Jumatate din aluatul obtinut toarna-l in tava si niveleaza. Prepara umplutura. Mixeaza branza cu zaharul, adauga apoi ouale, faina si esenta si mixeaza la viteza mica pana cand totul e omogen si cremos. Optional, adauga coaja rasa de lamaie. Toarna umplutura peste primul aluat din tava, apoi distribuie uniform aluatul ramas. Bagi tava la cuptor, pe treapta a doua si coci pentru 40-45 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasi sa se raceasca, apoi portionezi.
Optional, o poti pudra cu zahar pudra.
Poti incerca si varianta de aici - Reteta delicioasa de prajitura cu branza de vaci si cacao
Recomandam si Prajitura Rudy
Cu siguranta v-ar placea si Prajitura cu aluat razuit si gem
Ingrediente Reteta de Prajitura Ruseasca" sau "Prajitura Duo"
200 g faina
200 g zahar
50 g cacao
1 plic praf de copt (10 g)
150 ml lapte
100 ml ulei
2 oua
1 lingurita esenta de vanilie
500 g branza de vaci (bine scursa)
150 g zahar
3 oua
2 linguri faina
1 lingurita esenta de vanilie
Coaja rasa de la o lamaie (optional)