Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Statele Unite. Cum sa faci Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos
E și acum revin cu ceva dulce tot sezon, că tot mi- rămas dovleac de la preparatele anterioare. Spor și poftă mare! :) Pentru Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, zahar, unt, oua, dovleac si lapte de cocos.
Ingrediente Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos Pentru blat: Făină albă de grâu cca. 250 g, Zahăr tos/brun 1 lingură, Sare de mare ½ linguriță, Ulei de rapiță 3 linguri, Unt topit 1 lingură, Apă rece 3 linguri. Pentru umplutură: Ouă 2 bucăți, Zahăr brun cca. 200 g, Sare de mare ½ linguriță, Scorțișoară măcinată ½ linguriță, Dovleac plăcintar ras cca. 400 g, Lapte de cocos cca. 250 g.Iata cum se prepara Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos
Într-un bol se amestecă făina cu zahărul și sarea. Apoi se adaugă uleiul, untul topit și apa rece, se frământă pănâ ce se omogenizează toate ingredientele. Apoi se pune aluatul într-o foaie de copt și se lasă la rece cca.15 minute.
Apoi se întinde între două foi de copt și se pune într-o formă rotunda de cca. 22-23 cm, apoi se dă din nou la rece cca. 10 minute, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 200 grade, până prinde o crustă.
Într-un vas încăpător se bat ouăle energic cu zahărul, sarea și scorțișoara până se devine o cremă lucioasă. Se adaugă și dovleacul ras, împreună cu laptele de cocos, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se toarnă peste tarta semicoapată și se pune la copt la cca. 200 grade cca. 40 de minute.
Se servește caldă simplă sau cu o cupă de inghețată de vanilie.
Spor și poftă bună.
Vezi si reteta de Prajitura cu dovleac si ciocolata.
Ingrediente Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos
Ingrediente Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos
Pentru blat: Făină albă de grâu cca. 250 g, Zahăr tos/brun 1 lingură, Sare de mare ½ linguriță, Ulei de rapiță 3 linguri, Unt topit 1 lingură, Apă rece 3 linguri. Pentru umplutură: Ouă 2 bucăți, Zahăr brun cca. 200 g, Sare de mare ½ linguriță, Scorțișoară măcinată ½ linguriță, Dovleac plăcintar ras cca. 400 g, Lapte de cocos cca. 250 g.
Făină albă de grâu cca. 250 g,
Zahăr tos/brun 1 lingură,
Sare de mare ½ linguriță,
Ulei de rapiță 3 linguri,
Unt topit 1 lingură,
Apă rece 3 linguri.
Ouă 2 bucăți,
Zahăr brun cca. 200 g,
Sare de mare ½ linguriță,
Scorțișoară măcinată ½ linguriță,
Dovleac plăcintar ras cca. 400 g,
Lapte de cocos cca. 250 g.