Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita
Pentru Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita m-am inspirat de la chef Nicolae Tomescu. Foarte bune tigaretele astea, nu au fumuri, au decat arome. Ingredientele necesare sunt: faina, zahar, unt, smantana, gem de prune, nuca.
Ingredientele pentru Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita Aluat 300 g faina 80 g zahar tos 130 g unt cu 82% grasime 80 g smantana cu 20% grasime 5 g praf de copt esenta vanilie coaja de lamaie Umplutura gem de prune amestecat cu nuca prajita si macinata Pentru pudrat zahar farinIata cum se prepara Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita
Intr-un castron am mixat untul moale cu zaharul, sarea si esenta de vanilie, apoi am adaugat smantana si am amestecat 2- mit, la final am adaugat faina, praful de copt si coaja de lamaie. Am framantat un aluat nelipicios, am format un sul mai lung, l-am invelit in folie alimentara si l-am dat la frigider 1 ora. Dupa 1 ora am scos aluatul de la frigider, l-am impartit in 35 de parti aproximativ egale. Am presarat faina pe blatul de lucru si am intins fiecare parte formand un dreptunghi, cu ajutorul unui posh am asezat pe fiecare dreptunghi amestecul de gem si nuca prajita si macinata, am rulat nu foarte strans, am asezat in tava tigarelele si le-am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade cca 12-14 min.Am scos tava din cuptor si le-am presarat cu zahar farin.
Vezi si reteta de Cornulete cu gem.
Ingrediente Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita
Ingredientele pentru Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita
Aluat
300 g faina
80 g zahar tos
130 g unt cu 82% grasime
80 g smantana cu 20% grasime
5 g praf de copt
esenta vanilie
coaja de lamaie
Umplutura
gem de prune amestecat cu nuca prajita si macinata
Pentru pudrat
zahar farin