Reteta delicioasa de rulada pufoasa cu crema de ciocolata alba
Reteta delicioasa de rulada pufoasa cu crema de ciocolata alba - Cum se prepara Reteta delicioasa de rulada pufoasa cu crema de ciocolata alba.
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta delicioasa de rulada pufoasa cu crema de ciocolata alba
Aceasta rulada de cacao cu crema de ciocolata alba este perfecta pentru a fi servita la orice ocazie speciala sau pentru a te rasfata intr-o zi obisnuita. Blatul este pufos si usor insiropat, aromat, iar crema este fina, dulce si delicioasa. Pentru aceasta Reteta delicioasa de rulada pufoasa cu crema de ciocolata alba, sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, cacao, smantana lichida, ciocolata alba.
Ingrediente Reteta delicioasa de rulada pufoasa cu crema de ciocolata alba: 4 oua mari 100 g zahar 75 g faina 25 g cacao 1 lingurita praf de copt Un praf de sare 200 gr ciocolata alba 80 ml smantana lichida 50 ml cafea indulcita (sau nesquick)Cum se prepara Reteta delicioasa de rulada pufoasa cu crema de ciocolata alba:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava lata de copt tapetata cu hartie de copt.
Separa ouale in albusuri si galbenusuri in doua boluri separate.
Bate albusurile cu un praf de sare pana se formeaza varfuri moi. Adauga zaharul treptat si continua sa bati pana se obtine o spuma lucioasa si ferma.
Adauga galbenusurile peste spuma de albusuri si amesteca usor pana se incorporeaza.
Cerne faina, cacaua si praful de copt peste amestecul de oua si amesteca cu miscari usoare si circulare, pana cand toate ingredientele sunt bine combinate.
Toarna compozitia rezultata in tava pregatita si niveleaza-o uniform cu o spatula.
Coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 10-15 minute sau pana cand blatul este ferm la atingere.
Intre timp, pregateste crema de ciocolata alba: pune la incalzit smantana lichida pana atinge punctul de fierbere. Ia-o de pe foc si adauga ciocolata alba rupta bucatele. Lasa 2 minute asa, apoi incepe sa amesteci cu o spatula din lemn, din mijloc spre margini. Compozitia trebuie sa fie fina si lucioasa. Pune-o la rece pentru minim 1 ora.
Lasa blatul sa se raceasca putin in tava, apoi rastoarna-l pe un prosop de bucatarie curat si indeparteaza cu grija hartia de copt. Insiropeaza-l usor cu cafea cat devina putin umed.
Intinde uniform si in strat subtire crema de ciocolata alba peste blatul de cacao, apoi ruleaza rulada incet, folosind prosopul pentru a o sustine. Poti orna rulada cu zahar pudra sau cacao pudra inainte de a o taia si a o servi.
Incearca si reteta de Rulada Leopard cu crema de ciocolata, foarte gustoasa si cu un aspect deosebit, Rulada Krantz, cu o textura crocanta sau Rulada cu zmeura, plina de savoarea speciala a fructelor.
Ingrediente Reteta delicioasa de rulada pufoasa cu crema de ciocolata alba
Ingrediente Reteta delicioasa de rulada pufoasa cu crema de ciocolata alba:
4 oua mari
100 g zahar
75 g faina
25 g cacao
1 lingurita praf de copt
Un praf de sare
200 gr ciocolata alba
80 ml smantana lichida
50 ml cafea indulcita (sau nesquick)