Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao - Iata cum se prepara Reteta simpla de briose pufoase cu cacao.

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

 

Perfecte langa o cafea, perfecte la micul dejun sau de luat la pachetel. Briosele sunt preferatele copiilor mei, astfel ca, ori de cate ori le fac, pana a doua nu mai ramane nimic. Pentru Reteta simpla de briose pufoase cu cacao sunt necesare cateva ingrediente: faina, zahar, cacao, lapte, ulei, otet. Daca vreti sa le faceti in varianta de post, inlocuiti laptele cu lapte vegetal sau cu apa minerala.

Ingrediente Reteta simpla de briose pufoase cu cacao: 220 gr faina de grau 00 1 praf sare 100 gr zahar pudra 40 gr cacao 1/2 lgta praf de copt 1/2 lgta bicarbonat de sodiu rom sau alta aroma care va place 1 lg otet 60 ml ulei de floarea soarelui 240 ml lapte

Iata cum se prepara Reteta simpla de briose pufoase cu cacao:

Se preincalzeste cuptorul la 170 grade C.

Intr-un vas, se pun faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, cacaua, zaharul. Se amesteca bine cu un tel ca sa se amestece ingredientele.

Se adauga in vas romul, o lingura de otet si uleiul. Se amesteca usor cu telul ca sa se incorporeze putin, apoi se adauga laptele. Se amesteca bine, bine pana se obtine o compozitie omogena, fina si lucioasa.

Se pune aluatul in forme de briose, la nivelul a 2/3 din hartie. Vor creste la copt.

Se coc aproximativ 20 - 25 minute, la 170 grade C, coacere sus-jos cu ventilatie, pana cresc frumos. Se poate face proba cu scobitoarea.

Dupa coacere, se lasa putin la temperat, apoi se transfera pe un gratar de bucatarie.

Simplu, usor si gustos!

Iti recomandam si reteta de Briose cu iaurt, Briose cu afine sau delicioasele Briose cu cirese.

Sa va fie de folos!

Ingrediente Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

Ingrediente Reteta simpla de briose pufoase cu cacao:

220 gr faina de grau 00

1 praf sare

100 gr zahar pudra

40 gr cacao

1/2 lgta praf de copt

1/2 lgta bicarbonat de sodiu

rom sau alta aroma care va place

1 lg otet

60 ml ulei de floarea soarelui

240 ml lapte

Categorii