Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni

Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni - Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni:

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni

 

Iata o reteta simpla si delicioasa pentru cheesecake, care te va incanta cu fiecare muscatura. Savureaza aromele fine ale acestui desert clasic, perfect pentru orice ocazie speciala sau pentru a te rasfata intr-o zi obisnuita. Cu un blat crocant si o umplutura cremoasa, acest cheesecake este un deliciu absolut irezistibil. Urmeaza pasii simpli si pregateste acest desert minunat pentru tine si cei dragi! Pentru Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni ai nevoie de ingredientele urmatoare: biscuiti, unt, crema de branza, smantana, oua, zahar, vanilie si capsuni.

Ingrediente Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni: Blat: 200 g biscuiti digestivi 80 g unt topit Umplutura: 500 g branza de vaci sau crema de branza, la temperatura camerei 200 g smantana grasa 150 g zahar 3 oua 1 lingurita extract de vanilie Coaja rasa de lamaie (optional) capsuni pentru servit

Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni:

Preincalzeste cuptorul la 160°C si tapeteaza cu hartie de copt baza unei tavi de copt cu fund detasabil (aproximativ 24 cm diametru). 

Marunteste biscuitii intr-un blender. Amesteca biscuitii maruntiti cu untul topit, apoi preseaza amestecul intr-un strat uniform pe fundul tavii pregatite. Pune la rece.

Amesteca branza de vaci sau crema de branza cu zaharul pana cand obtii o compozitie cremoasa. Adauga ouale unul cate unul, apoi adauga smantana si extractul de vanilie. Amesteca bine pana la omogenizare.

Toarna compozitia de branza peste blatul de biscuiti din tava.

Coace cheesecake-ul in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 50-60 de minute sau pana cand marginea este ferma, iar centrul pare usor moale.

Odata copt, opreste cuptorul si lasa cheesecake-ul inauntru, cu usa intredeschisa, timp de aproximativ 1 ora.

Dupa racire, pune la frigider cheesecake-ul pentru cel putin 4 ore sau peste noapte.

Serveste-l cu capsuni proaspete.

Incearca si varianta de Cheesecake fara coacere, cu caise, foarte fin si parfumat sau reteta de Cheesecake cu zmeura, un deliciu.

Iti recomandam si varianta de Cheesecake cu ciocolata.

 

Ingrediente Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni

Ingrediente Reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu vanilie si capsuni:

Blat:

200 g biscuiti digestivi

80 g unt topit

Umplutura:

500 g branza de vaci sau crema de branza, la temperatura camerei

200 g smantana grasa

150 g zahar

3 oua

1 lingurita extract de vanilie

Coaja rasa de lamaie (optional)

capsuni pentru servit

Categorii