Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere
Reteta culinara traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere din categoria Dulciuri. Cum sa faci Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere
Struffoli reprezinta un desert traditional italian, originar din Napoli, care consta din mici bile de aluat prajit, acoperite cu miere si decorate cu zahar colorat sau fructe confiate. Pentru aceasta Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere, sunt necesare ingredientele urmatoare: faina, oua, unt, zahar, miere.
Ingrediente Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere: 400 g faina 4 oua 50 g unt (la temperatura camerei) 50 g zahar 1 lingurita de praf de copt 1 lingurita de esenta de vanilie coaja rasa de la o lamaie un praf de sare ulei pentru prajit (ulei de floarea-soarelui sau de arahide) 200 g miere ornamente zahar colorat (optional) fructe confiate (optional)Cum se prepara Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere:
Intr-un bol mare, bate ouale impreuna cu zaharul pana cand devin usor spumoase.
Adauga untul la temperatura camerei, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Amesteca bine.
Incepe sa adaugi treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea, framantand pana cand obtii un aluat omogen si nelipicios.
Pe o suprafata de lucru infainata, intinde aluatul intr-un snur subtire de aproximativ 1 cm grosime.
Taie snurul in bucati mici de aproximativ 1 cm si ruleaza-le intre palme pentru a forma bile mici.
Incalzeste uleiul intr-o cratita adanca pana cand ajunge la temperatura potrivita pentru prajit.
Prajeste bilele de aluat in serii mici pana cand devin aurii si crocante. Scoate-le cu o spumiera si lasa-le sa se scurga pe hartie absorbanta.
Intr-o cratita mare, incalzeste mierea pana cand devine fluida.
Adauga bilele prajite in mierea calda si amesteca bine pentru a le acoperi uniform sau le poti glazura turnand sirop peste ele.
Transfera struffoli acoperite cu miere pe un platou si formeaza o gramada sau un inel.
Presara deasupra zahar colorat si fructe confiate dupa preferinta.
Ingrediente Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere
Ingrediente Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere:
400 g faina
4 oua
50 g unt (la temperatura camerei)
50 g zahar
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita de esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
un praf de sare
ulei pentru prajit (ulei de floarea-soarelui sau de arahide)
200 g miere
ornamente zahar colorat (optional)
fructe confiate (optional)