Retete de post
Instructiuni de preparare Retete de post
Ca fasolea sa nu ne creeze probleme cu digestia, eu recomand lasarea peste noapte a boabelor de fasole intr-un castron cu apa. Se va umfla peste noapte ceea ce inseamna ca se va inmuia.
Un alt truc in prepararea unei ciorbe de fasole este cartoful. Ajuta la digestie si previne balonarea atat de comuna fasolei. Buun, acum sa ne suflecam manecile si sa ne apucam de treaba.
Intr-un vas cu apa si sare se pune fasolea la fiert. Curatam si tocam legumele pe care le adaugam intr-o tigaie cu putin ulei. Le lasam cateva minute sa se inmoaie si adaugam o cana de apa. Apoi le adaugam peste ciorba si le lasam la fiert cca. 40 minute sau si mai mult daca boabele nu sunt fierte.
Spre sfarsit adaugam cateva linguri de bulion si condimentele. Patrunjelul tocat marunt se adauga spre final pentru a-si pastra vitaminele si aroma puternica.
Ingrediente Retete de post
8 ardei capia sau ardei gras
200 g. ciuperci
2 cana de orez
3 cepe
3 morcovi
faina
3 rosii sau bulion
1 legatura marar
sare, piper , vegeta.