Rosii caramelizate umplute cu macedonia de fructe

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rosii caramelizate umplute cu macedonia de fructe

Fructele, spalate se curata de coaja si se taie cubulete fine. Se maruntesc alunele si pistachi. Intr-un castron se pune 1 lingura de zahar, cubuletele de fructe, stafidele, migdalele si se adauga putin brandy si lingura de pesmet. se amesteca usor si se lasa la macerat. Intre timp se spala rosiile, li se taie capacul de deasupra si se golesc de seminte. Dupa care se scurg de lichidul ramas, se presara cu putin zahar dupa care se umplu cu macedonia obtinuta. Odata umplute, intr-o cratita, pe foc moderat se adauga restul de zahar ramas, brandy-ul si se lasa sa se evaporeze usor, dupa care se pune bastonul de vanilie si paharelul de apa. Cand fierbe, se introduc rosiile care s-au acoperit cu capacelele inlaturate anterior si se lasa pe foc, dar trebuiesc impermanenta mentinute umede cu lichidul format. Dupa cca 15-20 minute se scot de pe foc, se aseaza pe un platou.Se pot servi impreuna cu inghetata de fructe sau de iaurt.

Ingrediente Rosii caramelizate umplute cu macedonia de fructe

60g anana

1 portocala

1 para

un mar verde,o banana

50g pistachi proaspeti

1 baton vanilie

15g stafide

migdale

alune

brandy,1 paharel de apa

3 linguri de zahar

1 lingura de pesmet

2,3 rosii

Categorii