Rulada cu cacao si jeleu de cirese

Reteta culinara Rulada cu cacao si jeleu de cirese din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Rulada cu cacao si jeleu de cirese

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rulada cu cacao si jeleu de cirese

 

Această rolă este grozavă, de fapt, ca toate rulourile! Ceea ce ma incanta cel mai mult este ca pot folosi fructe proaspete si parfumate in aceasta perioada, iar asta face deserturile si mai minunate! Aici reteta este simpla: blat pufos cu cacao, o crema cu frisca si crema de branza si un jeleu de visine. Vedeți că nu este nimic complicat? Iar pentru blat, chiar merită să pornești cuptorul, chiar dacă este fierbinte! 

Pentru blat: 5 ouă 5 linguri Green Sugar Gold (sau 5 linguri zahăr brut sau alb) 4 linguri de apa rece 4 linguri ulei 1 lingura varf de cacao 4 linguri de faina 1 lingurita praf de copt 2 linguri esență de rom Pentru crema: 200 ml frisca 150 gr crema de branza 3 linguri de îndulcitor pudră (sau 3 linguri de zahăr pudră) 2 lingurite zahar vanilie verde Pentru jeleu de cirese: 350 gr cirese 1 lingura de indulcitor pudra (sau 1 lingura de zahar) 2 linguri suc de lamaie 1 lingura amidon potrivit Blat: Separam ouale, amestecam albusurile cu un praf de sare. Adăugați îndulcitorul de aur, amestecați până când bezeaua devine strălucitoare. Adaugam galbenusurile, apa, uleiul, esenta de rom si amestecam usor. Cernem faina cu cacao si praful de copt, le incorporam treptat, amestecand cu o paleta de silicon. Tapetează o tavă de 34/36 cm cu hârtie de copt. Turnați blatul compozit, nivelați-l, feliați ușor tava de masă de 2-3 ori, pentru a ieși din bulele de aer. Dam blatul la cuptorul incins la 180 de grade pentru 12 minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 1 minut, apoi se ruleaza cu foaia de blat. Lasă-l să se răcească. Jeleu de cirese : Se spala ciresele, se scot samburele. Pune-le intr-o cratita cu zeama de lamaie, indulcitorul si transfera-le pe foc. Lasa-le sa fiarba 5-6 minute la foc mic, amestecand din cand in cand. Dizolvați amidonul cu 2-3 linguri de apă rece, turnați-l peste cireșe, amestecați până se îngroașă. Se lasa deoparte, se lasa sa se raceasca. Smântână: Într-un bol se pune smântâna pentru smântână rece, cremă de brânză și îndulcitorul pudră. Amestecați la viteza potrivită până obțineți o compoziție cremoasă. La final se adauga vanilia. Intr-o cana se pun doua linguri de crema, se acopera si se lasa sa se raceasca. Deschideți blatul rece. Întindeți crema, apoi puneți jeleu de cireșe la loc. Rulați cât mai strâns, înfășurați rulada în folie și lăsați-o să se răcească 2-3 ore. Desfaceți-l și îndepărtați colțurile. Se pune crema oprita intr-o poz. Formați câteva șanțuri și decorați cu cireșe. Deasupra am ras putina ciocolata fara zahar, dar a mers mai mult, dar era prea fierbinte in bucatarie si mi s-a topit in maini! Poftă bună! 

Ingrediente Rulada cu cacao si jeleu de cirese

Pentru blat: 5 oua 5 linguri Green Sugar Gold (sau 5 linguri zahar brut sau alb) 4 linguri apa rece 4 linguri ulei 1 lingura cu varf cacao 4 linguri faina 1 lingurita praf de copt 2 linguri esenta de rom Pentru crema: 200 ml smantana pentru frisca 150 gr crema de branza 3 linguri indulcitor pudra (sau 3 linguri zahar pudra) 2 lingurite green sugar vanilie Pentru jeleul de cirese: 350 gr cirese 1 lingura indulcitor pulbere (sau 1 lingura zahar) 2 linguri zeama de lamaie 1 lingura potrivita amidon

5 oua

5 linguri Green Sugar Gold (sau 5 linguri zahar brut sau alb)

4 linguri apa rece

4 linguri ulei

1 lingura cu varf cacao

4 linguri faina

1 lingurita praf de copt

2 linguri esenta de rom

200 ml smantana pentru frisca

150 gr crema de branza

3 linguri indulcitor pudra (sau 3 linguri zahar pudra)

2 lingurite green sugar vanilie

350 gr cirese

1 lingura indulcitor pulbere (sau 1 lingura zahar)

2 linguri zeama de lamaie

1 lingura potrivita amidon

Categorii