Rulada cu cirese
Reteta culinara Rulada cu cirese din categoria Dulciuri. Cum sa faci Rulada cu cirese
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rulada cu cirese
O prajitura delicioasa de sezon!
Rock: 1 ou si 2 galbenusuri 70 gr. zahăr fin 1 plic de zahăr vanilat 40 gr. făină 15 gr. cacao pentru bezea: 2 albusuri si 40 gr. zahăr forma de copt 35/25 Crema de ciocolata: 80 gr. ciocolata neagra 100% cacao fara zahar 65 ml lapte 50 gr. zahăr pudră 150 ml smântână lichidă îndulcită 1 plic de zahăr vanilat Cireșe ușor alcoolice: 1 bol mic de cireșe curățate 1 pahar și jumătate de cireșe sirop de cirese: 1 bol mic de cireșe curățate 1 pahar de zahar 1/4 cană una de alta 1 plic de zahăr vanilat Decor: pudră de cacao 150 ml smantana lichidaAm început prin a pregăti cireșele alcoolice: după ce le-am curățat de semințe, am avut grijă să le păstrez întregi, le-am acoperit cu cireșe și le-am lăsat o oră la rece.
Sirop: cireșele se curăță de coajă, se pun într-un bol, se adaugă apă și zahăr, plus vanilie și se fierb aproximativ 15 minute, până când lichidul capătă consistența de sirop, avem grijă să amestecăm din când în când. Se strecoară siropul și se dă la frigider.
Se prepară bezeaua, amestecând albușurile cu zahărul.
Intr-un bol se pune oul, galbenusurile, cele 70 gr. zaharul, vanilia, apoi amestecam pana compozitia devine cremoasa.
In aceasta compozitie se toarna in doua transe, bezea si se amesteca usor invelind pana se omogenizeaza.
Printr-o sita se adauga faina si cacao in doua-trei transe si se amesteca cu o spatula tot prin infasurare.
Pregătiți o foaie de pergament de dimensiunea tăvii și turnați aluatul.
Coacem la cuptor la 200 de grade aproximativ zece minute, avand grija sa faci testul cu scobitoarea (dupa aproximativ 7 minute).
Așezați blatul cu foaia de copt pe un prosop umed și bine stors. se lasa la racit.
Intre timp pregatim crema de ciocolata:
Încinge laptele și topește în el ciocolata, amestecă bine, răcește.
Intr-un bol se adauga smantana lichida rece, apoi ciocolata topita, vanilia, si se amesteca, se adauga zaharul pudra.
Oprim mixerul cand obtinem o crema bine legata, atentia nu dureaza mult.
Se unge suprafata blatului cu sirop rece, se foloseste o pensula, apoi se pune crema deasupra si se uniformizeaza.
Se aseaza ciresele alcoolice (vezi foto) si se ruleaza blatul folosind foaia de pergament.
Lasă rulada să se răcească timp de o oră.
Între timp, amestecați smântâna și puneți-o la frigider.
Asamblare:
Mutam rulada pe un platou si o acoperim cu frisca( ne folosim de un pos sau cu o spatula, dupa dorinta), asezam ciresele alcoolizate, pudram cu cacao si o stropim cu sirop.
Cand asezam rulada pe farfurie, mai stropim cu sirop si punem cirese ramase de la sirop, daca dorim in plus.
O minunatie delicioasa!
Ingrediente Rulada cu cirese
1 ou si 2 galbenusuri
70 gr. zahar fin
1 plic zahar vanilat
40 gr. faina
15 gr. cacao
pentru bezea: 2 albusuri si 40 gr. zahar
forma de copt 35/25
80 gr. ciocolata neagra 100% cacao fara zahar
65 ml lapte
50 gr. zahar pudra
150 ml frisca lichida indulcita
1 plic zahar vanilat
1 mic bol de cirese curatate
1 pahar si jumatate de visinata
1 bol mic de cirese curatate
1 pahar de zahar
1/4 pahar apa
1 pliculet de zahar vanilat
pudra de cacao
150 ml frisca lichida