Rulada cu crema de ciocolata cu unt

Rulada cu crema de ciocolata cu unt - Cum se prepara Rulada cu crema de ciocolata cu unt Prepararea blatului: Preincalzeste cuptorul la 180 de grad

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rulada cu crema de ciocolata cu unt

 

Rulada cu cremă de ciocolată cu unt este un desert clasic, apreciat pentru combinația sa delicioasă de blat pufos și cremă fină. Originară din bucătăria europeană, această prăjitură este ideală pentru ocazii speciale, dar și pentru momentele în care dorim să ne răsfățăm cu ceva dulce și rafinat. Textura moale și gustul intens de ciocolată fac din această ruladă un adevărat deliciu, fiind iubită atât de copii, cât și de adulți. Prepararea ei necesită atenție și răbdare, dar rezultatul final merită cu siguranță efortul depus. Fiecare felie aduce un echilibru perfect între blatul aerat și crema bogată, transformând orice masă într-o experiență memorabilă.

Ingrediente Rulada cu crema de ciocolata cu unt Pentru blat: 5 oua 150 g zahar 120 g faina 30 g cacao 1 lingurita praf de copt un praf de sare 1 lingurita esenta de vanilie Pentru crema de ciocolata cu unt: 200 g ciocolata neagra (minim 70% cacao) 200 g unt (la temperatura camerei) 100 g zahar pudra 200 ml smantana pentru frisca

Cum se prepara Rulada cu crema de ciocolata cu unt

Prepararea blatului:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adauga treptat zaharul si continua sa bati pana obtii o bezea tare si lucioasa. Amesteca galbenusurile cu esenta de vanilie si adauga-le treptat in bezea, amestecand usor cu o spatula. Cerne faina, cacaoa si praful de copt impreuna. Incorporeaza usor amestecul uscat in compozitia de oua, folosind miscari de jos in sus pentru a pastra aerarea. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si niveleaza uniform. Coace blatul timp de 10-12 minute sau pana trece testul scobitorii. Scoate blatul din cuptor si rastoarna-l pe un prosop umed. Indeparteaza hartia de copt si ruleaza blatul cu prosopul. Lasa-l sa se raceasca complet.

Prepararea cremei de ciocolata cu unt:

Topeste ciocolata pe baie de aburi sau in microunde si las-o sa se raceasca putin. Bate untul cu zaharul pudra pana devine cremos si pufos. Adauga ciocolata topita si racita in untul batut, amestecand bine pana la omogenizare. In final, adauga smantana pentru frisca si continua sa amesteci pana obtii o crema fina si omogena.

Asamblarea ruladei:

Desfa usor blatul racit si intinde uniform crema de ciocolata cu unt pe toata suprafata. Ruleaza din nou blatul, fara prosop, avand grija sa nu se crape. Inveleste rulada in folie alimentara si pune-o la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire.

Servirea:

Taie rulada in felii si serveste-o simpla sau decorata cu zahar pudra, frisca sau fructe proaspete. Se poate servi alaturi de ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si rulada cu frisca

Pofta buna!

 

Ingrediente Rulada cu crema de ciocolata cu unt

Ingrediente Rulada cu crema de ciocolata cu unt Pentru blat:

5 oua

150 g zahar

120 g faina

30 g cacao

1 lingurita praf de copt

un praf de sare

1 lingurita esenta de vanilie

Pentru crema de ciocolata cu unt:

200 g ciocolata neagra (minim 70% cacao)

200 g unt (la temperatura camerei)

100 g zahar pudra

200 ml smantana pentru frisca

Categorii