Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca
Instructiuni de preparare Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca
BLATUL: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata si putina esenta . Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins cca. 15-20 minute.
Cand e gata scoatem blatul rapid din tava , il punem pe o suprafata plata si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt il acoperim putin si-l lasam 5 minute sa se mai raceasca. Din cand in cand incercam sa desfacem blatul si-l rulam la loc, lasandu-l sa se raceasca.
CREMA: Apa impreuna cu zaharul, cacaoa si faina se pun la foc mic, in cratita cu baie de abur , amestecand cca 20 minute, pana se obtine o compozitie de consistenta unei mamaligi tari.
Lasam sa se raceasca putin, adaugam untul, un galbenus de ou crud si miezul de nuca.
Ingrediente Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca
BLATUL DE RULADA :
5 oua
5 linguri zahar
3 linguri faina
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
3 linguri nuca pisata
Esenta de rom
un praf de sare
CREMA DE CIOCOLATA SI MIEZ DE NUCA:
70 g cacao
150 g zahar
2 linguri faina
1 cescuta cu apa
1 galbenus de ou
200 g unt
150 g miez de nuca, pisata