Rulada cu mere si gem de prune

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rulada cu mere si gem de prune

Punem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea. Drojdia o amestecam separat cu zaharul . Facem o gaura in mijlocul fainii si apoi punem drojdia pe care am amestecat-o cu zaharul. Adaugam uleiul si smantana si amestecam usor. Adaugam laptele caldut putin cate putin si amestecam. Framantam aluatul rezultat circa 10 min. Lasam circa 30 min aluatul la crescut,la cald. Intre timp ne ocupm de umplutura..............merele decongelate se pun intr-un vas ,se adauga zaharul si se calesc pe foc circa 15-20 min.Tragem de pe foc ,lasam sa se racoreasca si apoi adaugam scortisoara si gemul de prune.Amestecam bine pentru o buna omogenizare. Aluatul crescut se imparte in 3 bucati. De-asemeni impartim in 3 parti si umplutura. Intindem foi groase de circa 1 cm. peste care adaugam umplutura de mai sus.Avem grija ca la ambele capete ale ruladelor sa lasam un spatiu de circa 1 cm fara umplutura.Rulam ,nu prea strans, si indoim aluatul la capete. Ungem cu ulei si tapetam cu faina o tava ,asezam rulourile unul langa altul si din loc in loc,la distanta de circa 1 cm facem niste crestaturi (nu foarte adanci)in aluat. Ungem cu ou ,presaram cu zahar si dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade pentru circa 30 -40 min. Ads not by this site Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi scoatem din tava. Asezam rulourile pe un platou,presaram zahar pudra si apoi taiem felii pe directia crestaturilor facute in aluat .

Ingrediente Rulada cu mere si gem de prune

Pentru aluat

600 g faina

330 ml lapte

1 lingura de ulei

1 lingurita sare

1 lingurita zahar

2 linguri cu smantana

1 cub drojdie proaspata

Pentru umplutura

1,5 kg mere rase

1 lingura rasa scortisoara macinata

100 g zahar

1 borcan gem de prune de 400 g

2 oua pentru un

zahar tos pentru presarat pe rulade

ulei pentru uns tava

faina pentru tapetat tava

zahar pudra pentru presarat pe rulade

Categorii