Rulada de curcan umpluta cu castane si piure de cartofi cu sos de afine
Instructiuni de preparare Rulada de curcan umpluta cu castane si piure de cartofi cu sos de afine
Se incinge cuptorul la 180°C.Se bate putin pieptul de curcan apoi se presara cu sare, piper si thym.Se bate putin piureul de castane si se intinde uniform peste pieptul de curcan.Se ruleaza pipetul de curcan , se aseaza in tava, se toarna deasupra vinul alb si se da la cuptor 35-45 minute.
Pentru piureu, se fierb cartofii in apa cu sare pana se inmoaie.Se scurg apoi se paseaza si se amesteca cu untul si laptele pana se obtine un piure.Se asezoneaza dupa gust si se pastreaza calzi.Pentru sos, se pun toate ingredientele intr-o cratita si se amesteca.
Se pune cratita pe foc potrivit si se lasa sosul sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana cand se va ingrosa putin.Rulada de curcan se taie felii si serveste alaturi de piureu de cartofi si sos de afine.
Ingrediente Rulada de curcan umpluta cu castane si piure de cartofi cu sos de afine
Pentru rulada de curcan
400 g pipet de curcan
sare si piper
1 lingurita thym maruntit
250 g piure de castane
200 ml vin alb
Pentru piureul de cartofi
1 kg de cartofi, decojiti si taiati cubulete
100 g unt
200 ml lapte
sare si piper
Pentru sosul de afine
500 g afine proaspete sau congelate
200 g zahar
250 ml vin rosu
1 baton de scortisoara
2 linguri amidon alimentar amestecat cu putina apa rece