Rulada de curcan umpluta cu castane si piure de cartofi cu sos de afine

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Rulada de curcan umpluta cu castane si piure de cartofi cu sos de afine

Se incinge cuptorul la 180°C.Se bate putin pieptul de curcan apoi se presara cu sare, piper si thym.Se bate putin piureul de castane si se intinde uniform peste pieptul de curcan.Se ruleaza pipetul de curcan , se aseaza in tava, se toarna deasupra vinul alb si se da la cuptor 35-45 minute.

Pentru piureu, se fierb cartofii in apa cu sare pana se inmoaie.Se scurg apoi se paseaza si se amesteca cu untul si laptele pana se obtine un piure.Se asezoneaza dupa gust si se pastreaza calzi.Pentru sos, se pun toate ingredientele intr-o cratita si se amesteca.

Se pune cratita pe foc potrivit si se lasa sosul sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana cand se va ingrosa putin.Rulada de curcan se taie felii si serveste alaturi de piureu de cartofi si sos de afine.

Ingrediente Rulada de curcan umpluta cu castane si piure de cartofi cu sos de afine

Pentru rulada de curcan

400 g pipet de curcan

sare si piper

1 lingurita thym maruntit

250 g piure de castane

200 ml vin alb

Pentru piureul de cartofi

1 kg de cartofi, decojiti si taiati cubulete

100 g unt

200 ml lapte

sare si piper

Pentru sosul de afine

500 g afine proaspete sau congelate

200 g zahar

250 ml vin rosu

1 baton de scortisoara

2 linguri amidon alimentar amestecat cu putina apa rece

Categorii