Rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

Reteta culinara Rulada din albusuri umpluta cu gem de caise din categoria Dulciuri. Cum sa faci Rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

 

O rulada simpla, dar super gustoasa!!!

4 albusuri + 1 ou un vârf de cuțit de sare 6 linguri de zahar 1 plic de zahăr vanilat 3 linguri ulei esență de vanilie / rom 6 linguri de faina o lingurita de praf de copt În plus: Un borcan mic cu dulceață de caise

Separați oul. Intr-un bol amestecam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, lingura cu lingura si amestecam continuu pana obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusul, amestecam putin, apoi adaugam esenta dupa gust, uleiul, si in final faina cu praf de copt. Se omogenizeaza foarte bine toata compozitia si se toarna intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 15-20 de minute. Cand este gata o rasturnam pe alta hartie de copt si o rulam. Lasati sa se raceasca complet. După răcire, rulați-o și ungeți-o toată suprafața ruloului cu dulceață de caise, apoi rulați-o din nou. Pentru un aspect frumos am turnat peste rulada sos de fructe de padure si sos de ciocolata. Poftă bună!

Ingrediente Rulada din albusuri umpluta cu gem de caise

4 albusuri + 1 ou

un praf de sare

6 linguri zahar

1 plic zahar vanilat

3 linguri ulei

esenta de vanilie/rom

6 linguri faina

o lingurita rasa praf de copt

In plus: Un borcan mic cu gem de caise

Categorii