Rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Reteta culinara Rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant din categoria Dulciuri. Cum sa faci Rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

 

Retete de suflet Pentru ca mai adunasem niste albusuri la congelator, am pregatit o rulada cu albusuri, nuci prajite si macinate si cacao si o crema de mascarpone si cafea instant.

Grâu: 7 albusuri 7 linguri de zahar un vârf de cuțit de sare 5 linguri nuci macinate 2 linguri cacao 1 lingura de faina vanilie Cremă: 200 ml proaspăt 250 gr mascarpone 80 gr zahar pudra 2 plicuri cafea instant + 1 lingurita apa clocotita Decor: 100 gr ciocolata cu lapte topita la bain-marie Intr-un castron amestecam albusurile la temperatura camerei cu sare pana se omogenizeaza. Adaugati zaharul si amestecati pana ajunge la consistenta unei creme groase. Adaugam nucile macinate pe care le-am rumenit in prealabil la cuptor pentru a intensifica gustul. Cerneți cacao și făină. Se amestecă ușor cu o lingură sau o spatulă de lemn până se încorporează. Turnați amestecul într-o tavă mare de aragaz pe hârtie de copt. Dam tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 15 minute sau pana trece testul scobitorii. Întoarceți blatul pe altă foaie de copt și îndepărtați-o pe cea care a fost coptă. Rulam cu ajutorul hartiei de copt. Continuați să alergați timp de 5 minute, apoi rulați și lăsați să se răcească. Pentru crema se amesteca frisca de la frigider. Spre final adaugam zaharul pudra. Frecam cafeaua instant cu apa clocotita si dupa ce s-a racit o adaugam in crema. Adaugam mascarpone si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza bine. Întindeți crema pe blatul răcit și rulați-o strâns în hârtie de copt. Dam rulada la frigider pentru o jumatate de ora, apoi o desfacem din hartia de copt si o asezam pe o tava. Topiți ciocolata într-un bol la bain-marie și decorați rulada. Tine rulada la rece pana la servire.

Ingrediente Rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Blat: 7 albusuri 7 linguri zahar un praf de sare 5 linguri nuca macinata 2 linguri cacao 1 lingura faina vanilie Crema: 200 ml frisca 250 gr mascarpone 80 gr zahar pudra 2 plicuri cafea instant+1 lingurita apa clocotita Decor: 100 gr ciocolata cu lapte topita la bain-marie

7 albusuri

7 linguri zahar

un praf de sare

5 linguri nuca macinata

2 linguri cacao

1 lingura faina

vanilie

200 ml frisca

250 gr mascarpone

80 gr zahar pudra

2 plicuri cafea instant+1 lingurita apa clocotita

100 gr ciocolata cu lapte topita la bain-marie

Categorii