Rulouri cu crema de alune de padure

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rulouri cu crema de alune de padure

Dintre rulourile preparate pana acum, cele cu crema de alune mi-au placut cel mai mult. Mod de preparare: Rulouri: Lăsați aluatul să se încălzească la temperatura camerei. Pentru aceste role am avut forme speciale de patiserie, dar daca nu le aveti le puteti face din hartie de carton rulata si capsata si apoi le inveliti in tava de copt. Pre-încălzește cuptorul. Se intinde aluatul pe masa de lucru, se taie fasii subtiri, se ia cate o fasie si se ruleaza pe o forma speciala unsa cu putina grasime. Asezati rulourile intr-o tava, pe o tava speciala sau folie de copt si dati-le la cuptor, la foc mediu, pentru 10-15 minute, pana devin aurii. Unt de arahide:Amestecam intr-o cratita, cu telul, galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat bourbon si faina, apoi turnam peste ele intr-un fir subtire laptele preincalzit si amestecam bine. Se pune amestecul pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul, se amesteca bine. Se lasa la racit. Cand se raceste, crema se ingroasa. Punem la foc mic intr-o cratita cateva alune cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se lasa deoparte, se lasa putin la racit, apoi se curata pielea, se macina cu o rasnita pentru a obtine o pudra fina. Batem smantana lichida cu mixerul pana devine cremoasa, consistenta, care se toarna peste crema, impreuna cu alunele macinate si mai amestecam putin cu mixerul. Dupa ce rulourile s-au racit, le scoatem cu grija din forme, le umplem cu smantana si pudram cu zahar. Timp: aproximativ 1 oră Porții: 2 tăvi Poftă bună! Daca ti-a placut reteta mea, o gasesti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/rulouri-cu-crema-de-alune-de-padure.html

Ingrediente Rulouri cu crema de alune de padure

pentru rulouri avem nevoie de:

1 pachet aluat pentru foietaj

1 ou batut bine pentru un

Pentru crema de alune:

300 ml lapte

3 galbenusuri

3 linguri de zahar

1 lingura zahar vanilat Bourbon

2 linguri (cu varf) faina

1 varf lingurita sare

50 g unt

1 mana alune de padure

150 ml frisca lichida

Categorii