Rulouri cu magiun de prune și nucă

Reteta culinara Rulouri cu magiun de prune și nucă din categoria Dulciuri. Specific Ungaria. Cum sa faci Rulouri cu magiun de prune și nucă

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rulouri cu magiun de prune și nucă

 

Un desert savurat alături de cei dragi la o cană de lapte cald sau un vin fiert

Pentru aluat: făină albă 000 760 g, lapte gras dulce 3,5% 250 ml, sare de mare 1 linguriță, ouă 2 bucăți, gălbenuș de ou 2 bucăți, zahăr 150 g, unt grăsime 82% 125 g, coajă de lămâie 1 lingură, uscată drojdie 3 linguri, aprox. 10 g, Esență de rom ½ fiolă, Esență de vanilie ½ fiolă. Pentru modelare: ulei de floarea soarelui aprox. 2 linguri. Pentru umplutură: Prune magin aprox. 350 g, nuca rasa aprox. 150 g, zahar brun aprox. 3 linguri. Pentru uns: ou 1 bucată, zahăr brun aprox. 1 lingura. Pentru sirop: lapte dulce aprox. 300 ml, sirop de anghinare aprox. 100 ml.

In vasul framantatorului si aluatul de dospit se adauga ingredientele lichide: lapte caldut, esente aromate, unt la temperatura camerei, ouale batute sa se absoarba, albusuri cu galbenusuri.

Ingrediente uscate: faina, sare, zahar, drojdie, amestecati si adaugati peste ingredientele lichide.

Terminați cu coajă de lămâie rasă.

Aparatul este conectat la sursa de alimentare, programat in modul aluat, framantat si dospit, capacul se inchide si se lasa sa actioneze cca. 90 de minute.

Dupa ce a trecut timpul de framantare si dospit, scoatem aluatul de pe masa de lucru, uns cu ulei, il intindem cu sucitorul, pana la un dreptunghi de cca. 1 cm înălțime.

Peste aluatul obtinut se aseaza magiunul, care se intinde intr-un strat uniform pe toata suprafata, apoi se presara cu nuca macinata si zahar brun.

Rulați dreptunghiul cât mai strâns posibil, apoi tăiați în rulouri de cca. 3 cm latime.

Rulourile obtinute se aseaza intr-o tava termorezistenta, tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit minim 60 de minute, pana isi dubleaza volumul.

Se unge cu ou batut si zahar brun dupa gust, apoi se coace in cuptorul preincalzit pentru aprox. 15 minute la 200 de grade, apoi aprox. 35 de minute la 180 de grade.

Intre timp se fierbe laptele impreuna cu siropul de artar.

Dupa ce ai trecut testul cu scobitoarea, scoatem tava cu role pe un suport termorezistent si o insiropam cu lapte indulcit, si o lasam la racit.

Bafta si bafta!

Ingrediente Rulouri cu magiun de prune și nucă

Pentru aluat: Făină albă 000 760 g, Lapte dulce gras 3,5% 250 ml, Sare de mare 1 linguriță, Ouă 2 bucăți, Gălbenuș de ou 2 bucăți, Zahăr tos 150 g, Unt grăsime 82 % 125 g, Coajă de lămâie 1 lingură, Drojdie uscată 3 lingurițe, cca. 10 g, Esență de rom ½ fiolă, Esență de vanilie ½ fiolă. Pentru modelat: Ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri. Pentru umplutură: Magin de prune cca. 350 g, Nucă rasă cca. 150 g, Zahăr brun cca. 3 linguri. Pentru uns: Ou 1 bucată, Zahăr brun cca. 1 lingură. Pentru însiropat: Lapte dulce cca. 300 ml, Sirop de arțat cca. 100 ml.

Categorii