Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Cum se prepara Rulouri cu nectarine și gorgonzola: Unge fiecare foaie de plăcintă cu ulei de măsline, apoi suprap

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rulouri cu nectarine și gorgonzola

 

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul intens al brânzei gorgonzola, toate învelite într-un rulou crocant. Perfect pentru a impresiona oaspeții la orice eveniment

Ingrediente Rulouri cu nectarine și gorgonzola: 7-8 foi de plăcintă 100 gr brânză gorgonzola dolce 3- 4 nectarine 50-60 gr miez de nucă măcinat miez de nucă întreg 60 ml miere de albine ulei de măsline cimbru proaspăt

Cum se prepara Rulouri cu nectarine și gorgonzola:

Unge fiecare foaie de plăcintă cu ulei de măsline, apoi suprapune-le. Rulează foile de plăcintă cu ajutorului unui sucitor. Taie aluatul sub formă de rulouri și așază pe fiecare în tava cu forme de brioșe.

Amestecă miezul de nucă cu mierea și pune câte o linguriță din această umplutură în fiecare rulou format și presează astfel încă să formeze o bază. 

Taie nectarinele în cubulețe și adaugă-le pe rând în fiecare rulou din tavă.

Coace-le în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, timp de 30 minute.

După ce s-au rumenit bine, scoate-le din cuptor și pune câte o lingură de brânză gorgonzola peste ele ca să se topească. Garnisește-le cu miez de nuca și cimbru.

Servește-le calde, sunt delicioase!

 

Ingrediente Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Ingrediente Rulouri cu nectarine și gorgonzola:

7-8 foi de plăcintă

100 gr brânză gorgonzola dolce

3- 4 nectarine

50-60 gr miez de nucă măcinat

miez de nucă întreg

60 ml miere de albine

ulei de măsline

cimbru proaspăt

Categorii