Rulouri cu spuma de patiserie
Instructiuni de preparare Rulouri cu spuma de patiserie
Formele pentru rulouri se ung cu grasime, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de ele la copt.Se unge o mina cu ceva grsime si fiecare forma se trece prin mina.In acest fel se ung formele cel mai eficient si bine.Aluatul se scoate din pachet si se deruleaza pe masa de lucru.
Se unge cu albus de ou putin batut si se taie fisii de ca 1-1,5 cm.Aceste fisii se infasoara pe formele de rulouri in asa fel incit marginile sa se suprapuna putin.Se aseaza pe tava de copt captusita cu hirte de copt si se introduc in cuoptorul preiincns la 200°C.pt. ca.12-15 min.
Se scot din cuptor si dupa citeva minute se scot formele din ele, rasucind usor putin intr-o parte, dupa care se trage usor afara forma din rulou.CREMA se prepara mixind albusurile spuma, dupa care se adaoga zaharul pudra si se mixeaza in continuare pina ce spuma este intarita bine.Intr-un recipient de marime mica se pun cele 30g dre apa si cele 100g de zahar tos.
Se pun la fiert amestecind in continuu.De cind incepe sa clocoteasca se masoara 3 minute,timp in care se amesteca continuu si repede pina ce se simte ca amestecul devine mai viscos.Asa ferbinte direct de pe foc se toarna in spuma de albus mixind totodata.Se mixeaza in continuare citeva minute pina ce spuma este intrita bine.Daca se intoarce recipientul cu fundul in sus, spuma NU trebuie sa mai vcurga.
Cu acesta spuma se umple rulourile, se pudreaza, eventual se poate decora si cu ceva ciocolata in prelabil topita si servii.Rulourile gata pregatite, se pun intr-o doza de metal si se pot depozita la rece citeva zile.Noua ne-au placut mai mult a doua zi.
Ingrediente Rulouri cu spuma de patiserie
1 sau 2 pac. aluat foietaj
forme pentru rulouri
1 albus de ou pt. uns
UMPLUTURA:
2 albusuri de ou
25 g zahar pudra
30 g apa
100 g zahar tos