Rulouri din aluat fraged cu stafide - Reteta delicioasa pentru un desert rapid
Reteta culinara Rulouri din aluat fraged cu stafide - delicioasa pentru un desert rapid din categoria Dulciuri. Cum sa faci Rulouri din aluat fraged cu stafide - Reteta delicioasa pentru un desert rapid
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rulouri din aluat fraged cu stafide - Reteta delicioasa pentru un desert rapid
Aceasta reteta este varianta rapida pentru rulourile cu unt si scortisoara. Aluatul este pe baza de unt, fara a folosi drojdie si astfel timpul de pregatire este mai scurt. Rulourile ies fragede, cu aroma subtila de scortisoara si unt. Pentru aceste Rulouri din aluat fraged cu stafide - Reteta delicioasa pentru un desert rapid, ai nevoie de ingredientele urmatoare: faina, unt, zahar, ou, stafide si condimente.
Ingrediente Rulouri din aluat fraged cu stafide - Reteta delicioasa pentru un desert rapid: Pentru aluat: 250 g faina 125 g unt rece, taiat cubulete 50 g zahar pudra 1 ou 1 lingurita esenta de vanilie 1 praf de sare 2-3 linguri de apa rece (daca este necesar) Pentru umplutura: 100 g stafide 50 g zahar brun 1 lingurita scortisoara 50 g unt topit Pentru glazura: 100 g zahar pudra 1-2 linguri de lapte 1 lingurita esenta de vanilieCum se prepara Rulouri din aluat fraged cu stafide - Reteta delicioasa pentru un desert rapid:
Intr-un bol mare, cerne faina si adauga sarea si zaharul pudra.
Adauga untul rece si amesteca rapid cu degetele sau cu un blender pana cand amestecul capata o textura nisipoasa.
Adauga oul batut si esenta de vanilie, apoi amesteca pana cand aluatul incepe sa se lege. Daca este prea uscat, adauga 1-2 linguri de apa rece.
Formeaza aluatul intr-o bila, inveleste-l in folie alimentara si lasa-l la frigider pentru 30 de minute.
Intr-un bol mic, amesteca zaharul brun cu scortisoara.
Hidrateaza putin stafidele, apoi intinde-le pe un prosop de bucatarie si presara peste ele zahar si scortisoara.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Scoate aluatul din frigider si intinde-l pe o suprafata presarata cu faina intr-o forma dreptunghiulara de aproximativ 0,5 cm grosime.
Unge aluatul cu untul topit si presara deasupra amestecul de stafide cu zahar si scortisoara.
Ruleaza aluatul strans pe lungime, formand un cilindru. Taie rulouri de aproximativ 2-3 cm grosime.
Asaza rulourile in tava pregatita, lasand putin spatiu intre ele.
Coace rulourile in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute sau pana cand devin aurii si fragede.
Intr-un bol mic, amesteca zaharul pudra cu laptele si esenta de vanilie pana obtii o glazura neteda si usor de turnat.
Scoate rulourile din cuptor si lasa-le sa se raceasca putin. Dupa ce s-au racorit, toarna glazura deasupra fiecarui rulou.
Ingrediente Rulouri din aluat fraged cu stafide - Reteta delicioasa pentru un desert rapid
Ingrediente Rulouri din aluat fraged cu stafide - Reteta delicioasa pentru un desert rapid:
Pentru aluat:
250 g faina
125 g unt rece, taiat cubulete
50 g zahar pudra
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
2-3 linguri de apa rece (daca este necesar)
Pentru umplutura:
100 g stafide
50 g zahar brun
1 lingurita scortisoara
50 g unt topit
Pentru glazura:
100 g zahar pudra
1-2 linguri de lapte
1 lingurita esenta de vanilie