Rulouri miste .
Reteta culinara Rulouri miste . din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Rulouri miste .
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rulouri miste .
Daca tot am primit dovleac ,m-am pus la joaca :) Nu sunt clasicile placinte cu aluat pufos,am testat ceva mai diferit cu un aluat subtire si crocant plus multa umplutura.
INGREDIENTE
Se incepe cu pregatirea aluautulu,intai se incalzeste laptele si untul impreuna,intr-un vas se amesteca oul cu zahar ,treptat se adauga laptele cald si untul topit,aromele dupa gust si drojdia dizolvata in putina apa calda sau lapte,dupa care se incorporeaza faina ,pana se formeaza coca ,dupa care se transfera pe masa de lucru si se framana bine.Aluatul obtinut se pune la crescut ,acoperit cu un prosop pentru 120 de minute.
Intre timp se pregatesc umplutuirle:
Se curata si se da pe razatoare dovleacul,se amesteca cu 3 linguri de zahar si doua de ulei ,vanilie si scortisoara,se pune la foc lent pana se caramelizeaza ,in jur de 10 minute.
La fel se procedeaza si cu merele,daca sunt dulci este deajuns doar o singura lingura cu zahar.
Pentru ultima compozitie se pune intr.un vas 3 linguri de dulceata (cirese,prune ,ce preferiti mai mult) 2 linguri miez de nuca macinat,doua linguri de cacao amara ,esenta de rom si biscuitii sfarmati ,se amesteca totul si se lasa la rece.
Se i-a aluatul ,se imparte in trei parti ,din fiecare parte se face un sul din care taiem bucati de de 3 cm ,le facem bile si le intindem foarte subtire incercand sa le dam o forma patrata,la intern se fac taietui tip fasaii ,dar fara a taia bordul final ,se pune umplutura pe gicare si se ruleaza ,incercand sa sigilam cat mai bine ,astfel in coptura sa nu iasa compozitia,se aseaza pe o tava cu harite ,se pot unge cu ou sau lapte cu miere ,se dau la cuptorul preincalzit la 180 ° C pentru 25 de minute,se scot se pudreaza cu zahar si se servesc .
Ingrediente Rulouri miste .
Pentru aluat :
100 ml lapte,
1 ou,
80 gr unt.
80 gr zahar,
250 -300 gr faina.
esenta de vanile
coaja de lamie si portocala
5 gr drojdie uscata.
un varf de sare.
Pentru umpturi :
250/300 gr de dovleac
3/4 mere
3 linguri cu zahar,
2 linguri cu ulei .
scotisoara.
Dulceata de cirese
miez de nuca
rom
2 biscuiti simpli
2 linguri de cacao