Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase
Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase - Cum se prepara aceste Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase
Cand iti este pofta de ceva bun, incearca aceste rulouri dulci si pufoase, umplute cu unt, zahar, scortisoara. Daca iti place, poti adauga si stafide in aluat. Pentru aceste Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase, sunt necesare ingredientele urmatoare: faina, drojdie, lapte, unt, ou, scortisoara, gem.
Ingrediente Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase: aluat: 500 g faina alba 7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata) 50 g zahar 1/2 lingurita sare 50 g unt topit 200 ml lapte cald 1 ou umplutura: 50 g unt moale 100 g zahar brun 2 lingurite scortisoara macinata 2 linguri gem de caise (pentru uns)Cum se prepara aceste Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase:
Intr-un bol, amesteca faina, zaharul si sarea.
Dizolva drojdia in laptele cald, apoi toarn-o peste ingredientele uscate.
Adauga untul topit si oul batut, framantand pana obtii un aluat elastic (10-15 minute).
Acopera bolul si lasa aluatul la dospit 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
Amesteca zaharul brun cu scortisoara.
Intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1 cm grosime.
Unge foaia cu untul moale si presara uniform zaharul cu scortisoara.
Ruleaza strans aluatul pe lungime si taie-l in felii de aproximativ 3 cm grosime.
Asaza rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele.
Acopera si mai lasa-le la dospit 30 de minute.
Coace rulourile in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 de minute, pana devin aurii.
Incalzeste gemul de caise si unge rulourile imediat ce le scoti din cuptor pentru un aspect lucios.
Optional, poti pune si glazura de zahar.
Incearca si reteta de Banana Bread, foarte aromata si gustoasa sau Rulouri cu scortisoara si glazura.
Iti recomandam si reteta de Strudele de post cu mere, foarte rapide si bune.
Poftă bună!
Ingrediente Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase
Ingrediente Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase:
aluat:
500 g faina alba
7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
50 g zahar
1/2 lingurita sare
50 g unt topit
200 ml lapte cald
1 ou
umplutura:
50 g unt moale
100 g zahar brun
2 lingurite scortisoara macinata
2 linguri gem de caise (pentru uns)