Sacher a la lacrima
Instructiuni de preparare Sacher a la lacrima
Blatul: Rupe ciocolata in bucati, adauga untul si apa si pune-le pe toate pe bain-marie; amesteca pana se topeste ciocolata si obtii o compozitie omogena;. adauga in compozitia de ciocolata topita galbenusurile unul cate unul, laptele si amesteca usor.
Adauga si faina, praful de copt si albusurile batute spuma; amesteca prin rasturnare, foarte usor sa nu se lase albusurile si pune totul intr-o tava de tort.
Introdu tava in cuptorul incins dinainte si coace pentru aproximativ 25 minute, apoi lasa blatul la racit.
Crema: Bate frisca spuma si adauga ciocolata topita, dar nu fierbinte; amesteca bine, adauga si lichiorul de portocale si mai bate pana se intareste frisca,dar cu atentie sa nu se taie; .
tortului: Taie tortul in jumatate, sau in 3 pe latime si umple foile cu crema de frisca si cu bucati de portocale sau clementine.
Rupe ciocolata, pune untul si topeste pe bain marie; cand s-au omogenizat, adauga esenta de portocale si toarna glazura peste tort. Decoreaza tortul asa cum doresti.
Ingrediente Sacher a la lacrima
Pentru blat:
300 g zahar
1/2 lingurita sare
250 g faina
150 g unt nesarat
200 g ciocolata 75% cacao
50 ml apa
2 oua
1 pliculet praf de copt
1/2 cana lapte in care pui zeama de la 2 portocale
2 lingurite esenta de vanilie
Pentru crema:
400 ml frisca
200 g ciocolata minim 55% cacao
4-5 clementine sau portocale
4-5 linguri de lichior-crema de portocale
Pentru decor:
100 g ciocolata
2 lingurite de esenta de portocale
50 g unt fara sare