Sacher a la lacrima

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Sacher a la lacrima

Blatul: Rupe ciocolata in bucati, adauga untul si apa si pune-le pe toate pe bain-marie; amesteca pana se topeste ciocolata si obtii o compozitie omogena;. adauga in compozitia de ciocolata topita galbenusurile unul cate unul, laptele si amesteca usor.

Adauga si faina, praful de copt si albusurile batute spuma; amesteca prin rasturnare, foarte usor sa nu se lase albusurile si pune totul intr-o tava de tort.

Introdu tava in cuptorul incins dinainte si coace pentru aproximativ 25 minute, apoi lasa blatul la racit.

Crema: Bate frisca spuma si adauga ciocolata topita, dar nu fierbinte; amesteca bine, adauga si lichiorul de portocale si mai bate pana se intareste frisca,dar cu atentie sa nu se taie; .

tortului: Taie tortul in jumatate, sau in 3 pe latime si umple foile cu crema de frisca si cu bucati de portocale sau clementine.

Rupe ciocolata, pune untul si topeste pe bain marie; cand s-au omogenizat, adauga esenta de portocale si toarna glazura peste tort. Decoreaza tortul asa cum doresti.

Ingrediente Sacher a la lacrima

Pentru blat:

300 g zahar

1/2 lingurita sare

250 g faina

150 g unt nesarat

200 g ciocolata 75% cacao

50 ml apa

2 oua

1 pliculet praf de copt

1/2 cana lapte in care pui zeama de la 2 portocale

2 lingurite esenta de vanilie

Pentru crema:

400 ml frisca

200 g ciocolata minim 55% cacao

4-5 clementine sau portocale

4-5 linguri de lichior-crema de portocale

Pentru decor:

100 g ciocolata

2 lingurite de esenta de portocale

50 g unt fara sare

Categorii