Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

Reteta culinara Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate din categoria Dulciuri. Cum sa faci Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

 

Aveam niste fistic de care am uitat, ratacit prin raftul meu cu ''minuni'' si cu ocazia asta mi-am amintit ca am vazut eu pe youtube un filmulet cu un salam cu ciocolata si fistic. Zis si facut, m-am apucat de mesterit . Nu am respectat eu reteta, ca asa-s eu  ma inspir si musai sa fac si cum cred eu ca e ok, asta nu inseamna ca pentru altii e ok......mi-a luat mai mult sa curat fisticul decat intreg procedeul de realizat acest salam.

160 g unt cu 82% grasime 200 g biscuiti ( de preferat mai moi si sfaramiciosi, eu am avut din cei populari mai tari si nu se inmoaie prea bine , ciocolata se intareste repede) 260 g ciocolata neagra Callebaut 54,5 % cacao 4 linguri lapte cu 3,5% grasime 2 linguri lichior Sheridan`s un praf de sare 1 lingurita esenta vanilie 80 g fistic atata a ramas dupa curatat ( mai multe coji decat miez ) 60 g caise confiate Pt pudrat zahar farin celofan

Mi-am pregatit ingredientele, am curatat fisticul, biscuitii i-am maruntit cat am putut eu de marunt. Intr-un vas am pus ciocolata si untul, am pus vasul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida si untul topit. Am luat vasul de pe baia de abur, am adaugat, laptele, lichiorul si sarea si am omogenizat, apoi am incorporat biscuitii, fisticul si caisele. Amestecul obtinut l-am impartit in doua, am folosit celofan pe suprafata caruia am asezat umplutura si am dat forma de salam. Am alsat la rece cateva ore, apoi am scos celofanul si am pudrat cu zahar pudra.

Ingrediente Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

160 g unt cu 82% grasime

200 g biscuiti ( de preferat mai moi si sfaramiciosi, eu am avut din cei populari mai tari si nu se inmoaie prea bine , ciocolata se intareste repede)

260 g ciocolata neagra Callebaut 54,5 % cacao

4 linguri lapte cu 3,5% grasime

2 linguri lichior Sheridan`s

un praf de sare

1 lingurita esenta vanilie

80 g fistic atata a ramas dupa curatat ( mai multe coji decat miez )

60 g caise confiate

Pt pudrat

zahar farin

celofan

Categorii