Salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate

Reteta culinara Salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate din categoria Dulciuri. Cum sa faci Salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate

 

Retete festive de iarna Nu mai facusem de ceva vreme salam de biscuiti, asa ca am prestat unul, la cerere, pe care l-am imbunatatit cu niste visine deshidratate

 

INGREDIENTE
4 oua 150 gr zahar 1 lingura cacao neagra 250 gr unt 82% grasime un praf de sare 500 gr biscuiti populari rom 150 gr visine deshidratate 100 gr nuca macinata+ pentru tavalit salamul Intr-o craticioara punem ouale, sarea, zaharul si cacaua. Punem la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se leaga si se fluidizeaza, fara a clocoti. Dam jos si punem untul taiat cubulete. Amestecam energic pana untul se incorporeaza total. Adaugam romul si biscuitii rupti in bucatele mai mici.

Adaugam visinele si nuca macinata si amestecam usor. Pe o folie de plastic presaram nuca macinata. Punem jumatate din compozitie si ii dam o forma cat mai alungita. Presaram nuca macinata si rulam folia la capete strans.Aducem capetele sub rulou si il asezam pe un plan dur. Procedam la fel si cu compozitia ramasa. Dam prajitura la rece pentru cateva ore sau pana a doua zi. Portionam in momentul servirii.

Ingrediente Salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate

4 oua

150 gr zahar

1 lingura cacao neagra

250 gr unt 82% grasime

un praf de sare

500 gr biscuiti populari

rom

150 gr visine deshidratate

100 gr nuca macinata+ pentru tavalit salamul

Categorii