Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Pentru ca mi-a ramas cozonac am facut un salam glazurat cu ciocolata din el. Reteta cu mici modificari este din cartea "Delicii in bucatarie". Va asigur ca este delicios. 1.Rupeti cozanul in bucati, apoi turnati smantana batuta bine. 2.Topiti ciocolata la bain-marie, apoi o puneti peste cozonac si amestecati usor pana se incorporeaza. 3.Compozitia o puneti intr-o folie alimentara si-i dati forma unui salam (vezi foto). 4.Pana incalzim glazura de ciocolata intr-un vas asezat in apa calda, puneti salamul la rece in frigider. 5.Se scoate salamul, se glazureaza si se presara migdalele, pe care le prajiti putin inainte. 6.Serviti salamul taiat felii. Pofta buna!

Ingrediente Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

500 gr cozonac

200 gr ciocolata neagra (reteta originala are ciocolata alba)

250 gr glazura de ciocolata

150 ml smantana dulce

60 gr migdale feliate (reteta originala are seminte de pin)

Categorii